Στην πρώτη εκποίηση κατοικίας προχωρεί σήμερα η Ελληνική Τράπεζα

5034

Στην εκποίηση πρώτης κατοικίας νεαρής οικογένειας με ένα παιδί προχωρί σήμερα στις 3 το απόγευμα η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε στον Άστρα η εκπρόσωπος του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Ευγενεία Μωυσέως, η ενέργεια της τράπεζας έχει νομικά προβλήματα. Όπως εξήγησε, ο πατέρας της ιδιοκτήτριας είχε επαγγελματικό δάνειο, ενώ η κοπέλα είχε στεγαστικό δάνειο. Όταν κλήθηκε για διακανονισμό η τράπεζα συμψήφισε τα δύο δάνεια, τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια δεν είχε καμία σχέση με το επαγγελματικό δάνειο του πατέρα της.

Η κα Μωυσέως τόνισε ότι η νομοθεσία που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής είναι υπέρ των τραπεζών και ότι σε καμία περίπτωση η νομοθεσία δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία. Η Κίνηση έχει ετοιμάσει σειρά προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Κάλεσε επίσης τη Βουλή να επανέλθει στο θέμα με ψήφιση νομοθεσίας που να προστατεύει πραγματικά την πρώτη κατοικία. Κατήγγειλε ακόμη ότι και σε τράπεζες αλλά και σε συνεργατικά ιδρύματα, με τις νέες εταιρίες που δημιούργησαν, δεν προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις δανείων.Το κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις θα είναι παρόν σήμερα στη διαδικασία και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση θα γίνει στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Γ’ στη Λακατάμια.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.