Στην τελική ευθεία ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών τους για τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας «Άκης Κλεάνθους» μπαίνουν ο ΑΠΟΕΛ και η ΕΘΑ. Ήδη οι δύο φιναλίστ ανάλωσαν ολόκληρη την εβδομάδα με μοναδικό στόχο να παρουσιαστούν όσο καλύτεροι γίνεται το βράδυ της Παρασκευής (27/2/15, 19:00) στο «Κίτιον» της Λάρνακας και στο τέλος να είναι αυτοί που θα σηκώσουν στον αέρα το τρόπαιο του κυπελλούχου.

Οι προπονήσεις των δύο ομάδων θα μεταφερθούν την Πέμπτη (26/2/15) στο γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει προγραμματισμένη προπόνηση στο «Κίτιον» στις 17:45 και την ΕΘΑ στις 19:30. Η ομάδα της Έγκωμης θα είναι η μοναδική που θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δίνεται για επαφή με το γήπεδο και την Παρασκευή το πρωί, αφού θα μετακομίσει από την Πέμπτη στην πόλη του Ζήνωνα. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει στην πρωτεύουσα και θα μεταβεί το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρνακα για τη διεξαγωγή του τελικού.

Το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία θέλουν να απολαύσουν οι δύο νεαροί Κύπριοι προπονητές, καθοδηγητές των ομάδων τους μέχρι τον τελικό και άοκνοι εργάτες στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πέραν των δύο συμμετοχών του στον τελικό του πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια με την Πετρολίνα ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο το 2013, έχει να επιδείξει άλλη μία παρουσία του σε τελικό κυπέλλου, όταν το 2010 οδήγησε σε αυτόν τον Αχιλλέα Καϊμακλίου (ήττα από τον Κεραυνό με 72-66).

Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης, στην πρώτη μόλις παρουσία του ως επικεφαλής προπονητής, κατάφερε να οδηγήσει την ΕΘΑ στον τελικό του κυπέλλου. Ως άμεσος συνεργάτης του Αντώνη Κωνσταντινίδη έχει το αξιοσημείωτο των 6 παρουσιών στους 8 τελικούς (πρωταθλήματος και κυπέλλου) της τελευταίας τετραετίας, έχοντας πανηγυρίσει ένα ντάμπολ με την ΕΘΑ (2011), το πρωτάθλημα του 2012 με την ίδια ομάδα και το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ πέρσι (2014).

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά των δύο φιναλίστ, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε το οποιοδήποτε πρόβλημα με τους καλαθοσφαιριστές του έως την Τετάρτη, ενώ αντίθετα η ΕΘΑ θα πρέπει να αντικαταστήσει τον σέντερ της Ντόναβαν Κερκ. Ο Κερκ στάθηκε άτυχος τις τελευταίες ημέρες, καθώς μεταφέρθηκε με έντονους πόντους σε ιδιωτική κλινική πριν από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ (19/2/15) και υποβλήθηκε σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας (τυφλού). Αυτό ανάγκασε την ομάδα της Έγκωμης να μπει στο ψάξιμο για νέο σέντερ, φέρνοντας για δοκιμή στην Κύπρο δύο Αμερικανούς, τούς Τόνι Γουντς (25χρ., 2,11μ.) και Κρις Φέργκιουσον (26χρ., 2,06μ.), οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι πρόσφατα από τις ομάδες τους.

Ο Γουντς φέρεται ως ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Κερκ, καθώς πήγε στην ΕΘΑ με τις συστάσεις του Αντώνη Κωνσταντινίδη, αφού τον είχε ως παίκτη του στη Ροβινάρι προτού τον αντικαταστήσει με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Τελευταία ομάδα του Γουντς ήταν ο Πανιώνιος, ενώ πέρσι αγωνιζόταν στην Κηφισιά με συμπαίκτη τον Μιχάλη Κακιούζη του ΑΠΟΕΛ. Την οριστική απόφαση ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης θα την πάρει μετά την προπόνηση της Πέμπτης στο «Κίτιον».

Οι δύο σύλλογοι προσδοκούν πως θα έχουν στο πλευρό τους αρκετούς από τους φίλους τους, καθώς έχουν στη διάθεσή τους εισιτήρια προς προπώληση. Ο ΑΠΟΕΛ έχει 440 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις και η ΕΘΑ 250 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις, τα οποία οδεύουν προς εξάλειψη. Σημειώνουμε το ότι η αγορά των εισιτηρίων γίνεται με την επίδειξη της πολιτικής ταυτότητας και πως στις εισόδους του γηπέδου ο κάθε ένας που θα παρουσιάζει το εισιτήριό του θα πρέπει να επιδεικνύει και την ταυτότητά του για να εισέλθει σε αυτό.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εντείνει επίσης την προετοιμασία της για τον 47ο τελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας, αισιοδοξώντας πως με τη συνεργασία των δύο σωματείων και των οπαδών τους θα διεξαχθεί μία πραγματική γιορτή της καλαθόσφαιρας το βράδυ της Παρασκευής (27/2/15, 19:00) στο «Κίτιον» της Λάρνακας. Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy