Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις παγκύπριες εξετάσεις

5267
ΠΗΓΗ KΥΠΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις παγκύπριες εξετάσεις, δήλωσε σήμερα η Τέρψα Κωνσταντινίδου, αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Σε δηλώσεις της, είπε ότι “βρισκόμαστε στην τελική ευθεία διοργάνωσης των παγκύπριων εξετάσεων, όπως επίσης και προετοιμασίας των υποψηφίων στις παγκύπριες εξετάσεις”.

Η έναρξη θα γίνει όπως είθισται με την εξέταση των Νέων Ελληνικών στις 16 Μαΐου και θα συνεχίσουν οι εξετάσεις επί καθημερινής βάσεως μέχρι και την 9η Ιουνίου, που είναι η τελευταία μέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Παράλληλα και ταυτόχρονα, σημείωσε, αρχίζουν και οι συντονισμοί για τη διόρθωση των τετραδίων απαντήσεων των υποψηφίων και γίνονται οι δοκιμαστικές βαθμολογήσεις και αρχίζει και η διόρθωση των γραπτών ούτως ώστε “να είμαστε έτοιμοι περί τα τέλη Ιουνίου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων”.

Την ίδια ώρα, είπε, η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε χθες τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν παγκύπρια, είναι περίπου όλα τα λύκεια μέσης εκπαίδευσης.

Οι παγκύπριες εξετάσεις γίνονται και για σκοπούς απόλυσης από τη δημόσια μέση εκπαίδευση και για σκοπούς πρόσβασης στην ανώτερη και στην ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδος.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι φέτος συμμετέχουν 8137 υποψήφιοι.

Αργότερα, είπε, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις επιλογές υποψηφίων και περίπου περί τα μέσα Ιουλίου αναμένουμε να έχουμε την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.