Στην τιμή πώλησης ΦΑ οι διαφωνίες Κύπρου – Αιγύπτου

Στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο σκοντάφτουν οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Καϊρου και Λευκωσίας, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κυβερνητικός, υπογραμμίζοντας ότι βασικό κριτήριο είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του Κυπριακού λαού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ελάχιστα έχουν απομείνει γι αυτό και εντός Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνάντηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Εξήγησε ότι η αιγυπτιακή πλευρά επιθυμεί να αγοράσει πιο φτηνά ενώ η κυπριακή θέλει να πουλήσουμε πιο ακριβά και σε αυτό το πλαίσιο διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης διέψευσε επικρίσεις ότι εταιρείες εξόρυξης Φυσικού Αερίου έχουν παραβιάσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, λέγοντα ότι καμία εταιρεία έχει παραβιάσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις εκτός και αν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα.

Αποκάλυψε επίσης ότι εντός των ημερών επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών θα επισκεφθούν τη Λευκωσία.

Ενοχλημένος ο Σίσι για το αιγυπτιακό αγγείο 

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το γεγονός ότι  η αιγυπτιακή πλευρά ζήτησε την ακύρωση της επίσημης τελετής παράδοσης του αγγείου το οποίο ο πρόεδρος επρόκειτο να χαρίσει στον ομόλογο του της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη παρά την ακύρωση της επίσημης τελετής παράδοσης το αγγείο θα επιστραφεί στην Αίγυπτο τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ενόχλησε την αιγυπτιακή πλευρά η συζήτηση που έγινε στη βουλή για το θέμα του αγγείου και οι δηλώσεις που έγιναν.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του δεν προκύπτει θέμα και επανέλαβε ότι αν κάποιος διαφωνεί και αν οποιοσδήποτε έχει στοιχεία μπορεί να το πει και να τα καταθέσει στην αστυνομία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy