Στήριξη ΑΚΕΛ στο ΤΕΠΑΚ

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τον Χρίστο Χριστοφίδη, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, τον Γιώργο Τ. Γεωργίου, Επ. Γραμματέα ΑΚΕΛ Λεμεσού και βουλευτή, Άντρο Καυκαλιά, μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ και βουλευτή και την Γιώτα Αποστόλου, κοινοβουλευτική συνεργάτιδα, επισκέφτηκε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη στήριξη του ΑΚΕΛ προς το ΤΕΠΑΚ και εξέφρασε τη βούλησή του για να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί την ανάπτυξη και εδραίωση του Πανεπιστημίου. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πρόσφατα αποτελέσματα του ΤΕΠΑΚ σε μια σειρά από κατατάξεις αναγνωρισμένων οίκων αποτέλεσμα πολύχρονης δουλειάς, δουλειάς υποδομής που σήμερα δίνει αποτελέσματα.

Οι Αρχές του Πανεπιστημίου -πρύτανης, δύο αντιπρυτάνεις και πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίουενημέρωσαν εκτενώς την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου και την υφιστάμενη κατάσταση.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε το ΑΚΕΛ σημειώνει:

• Επείγει η ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ. Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ σε τρεις πόλους καθυστερεί αδικαιολόγητα με κίνδυνο τον εγκλωβισμό του ιδρύματος και την παρακμή του. Ο πυρήνας του ΤΕΠΑΚ πρέπει να διατηρηθεί στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσει η ανάπτυξη στον Β’ Πόλο (κύρια παλαιού Νοσοκομείου, Αστυνομίας, Τεχνικής Σχολής) και στον Γ’ Πόλο (Βερεγγάρια). Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους το σχεδιασμό ο οποίος υφίσταται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη στιγμή το ΤΕΠΑΚ πληρώνει κάθε χρόνο για ενοικιαζόμενα κτίρια 4 εκ. ευρώ ή το 13% της κρατικής χορηγίας που λαμβάνει από το κράτος. • Το Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη από υποστηρικτικούς χώρους, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις και φοιτητικές εστίες. • Από το 2013 το ΤΕΠΑΚ είναι θύμα των πολιτικών της λιτότητας και ο προϋπολογισμός του παραμένει καθηλωμένος στα 32 εκατομμύρια.

Εάν δεν υπάρξει από το 2019 αισθητή αύξηση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ, το ίδρυμα θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες στην ανάπτυξή του. Σύμφωνα με τις Αρχές του Πανεπιστημίου, ο μέχρι σήμερα προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός επιβίωσης και όχι ανάπτυξης.

Το ΑΚΕΛ καλεί το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση να αυξήσει τον προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ για τη νέα χρονιά. • Τα ενοίκια στην πόλη της Λεμεσού παρουσιάζουν σημαντική αύξηση γεγονός που θυματοποιεί εκατοντάδες φοιτητές. Η καθυστέρηση στην ανέγερση επαρκούς αριθμού εστιών δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy