Στήριξη στον Σενέρ Λεβέντ από την ΕΣΚ

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Κύπρου, εκφράζει τη στήριξή της στον Σενέρ Λεβέντ με αφορμή την αναδημοσίευση ενός σατιρικού σκίτσου σε βάρος του Τούρκου ηγέτη για το οποίο δέχεται επίθεση η εφημερίδα του και ο ίδιος προσωπικά από ακραία ισλαμιστικά και εθνικιστικά στοιχεία εποίκων,  υποκινούμενα από το καθεστώς Ερντογάν.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Κλιμάκιο της ηγεσίας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας «Αφρίκα» και είχε συνάντηση με τον διευθυντή και εκδότη Σενέρ Λεβέντ προς τον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη, αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη όλων των μελών της συντεχνίας ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εφημερίδα του και ο ίδιος προσωπικά από ακραία ισλαμιστικά και εθνικιστικά στοιχεία εποίκων, υποδαυλιζόμενα και υποκινούμενα από το καθεστώς Ερντογάν, με αφορμή την αναδημοσίευση ενός σατιρικού σκίτσου σε βάρος του Τούρκου ηγέτη.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος διαβεβαίωσε τον Σενέρ Λεβέντ ότι όλα τα μέλη της συντεχνίας εκλαμβάνουν την επίθεση σε βάρος του και της εφημερίδας του ως επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «στεκόμαστε αλληλέγγυοι διπλά σας, στηρίζουμε τον αγώνα σας και υπερασπιζόμαστε μαζί σας το δικαίωμά σας να εκφράζεστε και να γράφετε ελεύθερα». Ο Γ. Φράγκος τόνισε ακόμη ότι σε οποίο μέρος της γης κι αν διώκεται η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι η ΕΣΚ διατρανώνει την αντίθεσή της και εκφράζει την αλληλεγγύη της, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στην ίδια μας την πατρίδα.

Ο Σενέρ Λεβέντ ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ για τη στήριξη και τη συμπαράσταση και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως Κύπριος, Ευρωπαίος πολίτης και Ευρωπαίος δημοσιογράφος, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα διαμαρτυρόμενος για τη δίωξη και τις επιθέσεις που δέχεται.

Την αντιπροσωπεία της ΕΣΚ που επισκέφθηκε τα γραφεία της «Αφρίκα», πέραν του Προέδρου Γ. Φράγκου, αποτελούσαν ο Γ.Γ. Χρίστος Χριστοφίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Μάριος Δημητρίου και Αριστείδης Βικέτος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy