Στις 13 Ιανουαρίου αποφασίζει ο ΣΥΚΑΛΑ για τις προεδρικές εκλογές

Στις 13 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας αποφασίζει σε γενική συνέλευση των μελών του για τον ποιον υποψήφιο θα στηρίξει για τις προεδρικές εκλογές.

Ο ΣΥΚΑΛΑ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποψήφιο για επανεκλογή, Νίκο Αναστασιάδη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των συναντήσεων με τους υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδωνης Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα επόμενα βήματα του Συνδέσμου περιλαμβάνουν συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα γίνει ανάλυση των θέσεων των υποψηφίων, η οποία θα παρουσιαστεί στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΚΑΛΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου.

«Η σημερινή συνάντηση είναι η τελευταία της σειράς. Έχουμε ήδη δει όλους τους προηγούμενους (υποψηφίους) και το πρόγραμμα μας είναι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΚΑΛΑ, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, να προβούμε σε μια ανάλυση όλων των λεπτομερειών τις οποίες έχουμε συλλέξει από τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, την οποία ανάλυση θα παρουσιάσουμε με ένα αντικειμενικότατο τρόπο στη Γενική Συνέλευση των μελών μας, η οποία είναι καθορισμένη για τις 13 Ιανουαρίου, Σάββατο στις 10:30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Είπε πως όταν παρουσιαστεί η ανάλυση στη Γενική Συνέλευση τότε θα παρθεί απόφαση, διευκρινίζοντας ότι αυτή η απόφαση «δεν μπορεί να προεξοφληθεί ποια θα είναι, αν θα είναι ψηφίζουμε τον τάδε ή αποκλείουμε τον τάδε ή οποιαδήποτε απόφαση», αφού δεν έχουν αναλυθεί ακόμα οι θέσεις των υποψηφίων.

Σε ερώτηση αν εκ πρώτης όψεως είναι ικανοποιημένοι απ’ ό,τι άκουσαν, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν θέλω να προβώ σε δήλωση αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι ζήτησαν από όσους υποψηφίους έχουν συγκεκριμένη θέση στο πρόγραμμά τους όπως «το κάνουν πιο συγκεκριμένο για να είναι και η ανάλυση η δική μας πιο αντικειμενική».

«Διότι δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση μόνο εξαγγελιών, πρέπει έχουμε ανάλυση ορισμένων δεδομένων, τα οποία είναι πιο συγκεκριμένα», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση αν ζητήθηκαν και διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καθώς η πρόταση της κυβέρνησης ήταν σαφής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε μεν ότι ήταν σαφής, προσθέτοντας δε ότι αυτή «δεν ήταν όσο συγκεκριμενοποιημένη όσο θα θέλαμε να ήταν».
«Και αυτό ήταν που ζητήσαμε από τον Πρόεδρο σήμερα ότι θέλουμε λίγα πράγματα πιο συγκεκριμένα», κατέληξε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν ο ΣΥΚΑΛΑ αποκλείει την αποχή, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε η αποχή αποκλείεται εκ πεποιθήσεως.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy