Στις 2/4 η δίκη για τον «Μπίλλυ»

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνέρχεται στο Παραλίμνι ανέβαλε για τις 2 Απριλίου την εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του «Μπίλλυ», του αδέσποτου σκύλου που ρίχθηκε ζωντανός μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων ξενοδοχείου στο Πρωταρά στις 24 Ιουνίου 2014.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκαν δύο Ελληνοκύπριοι, o Διευθυντής του ξενοδοχείου και ένας υπάλληλος, οι οποίοι έχουν αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες για τα αδικήματα της βλάβης σε ζώα, πρόκλησης φρικτού θανάτου σε ζώο και συμβολή για διάπραξη ποινικού αδικήματος για βλάβη σε ζώα.

Και οι δύο υπέγραψαν χρηματική εγγύηση ύψους δύο χιλιάδων ευρώ έκαστος για να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου. Στο μεταξύ επειδή ο ένας από αυτούς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, το Δικαστήριο τον κάλεσε να βρίσκεται ενώπιον του στις 14 Μαΐου, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Τρίτο πρόσωπο που είναι κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, Βούλγαρος υπήκοος, επέστρεψε στη χώρα του και το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες να αναζητηθεί ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον του, στις 2 Απριλίου, όταν θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy