Στις 5/1 η ανακοίνωση για την ποινή του Ανδρέα Ηλιάδη και Τράπεζα Κύπρου

Στις 5 Ιανουαρίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στον Ανδρέα Ηλιάδη πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου και στην Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο.

Ως γνωστόν, κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην διοικητικών στελεχών της. Αγορεύοντας για την Τρ. Κύπρου, ο δικηγόρος της Πόλυς Πολυβίου ζήτησε όπως επιβληθεί στην πελάτη του ένα συμβολικό πρόστιμο ως ποινή, κατά την έκφραση του, υπενθυμίζοντας ότι για τα ίδια γεγονότα επιβλήθηκε σε βάρος της τράπεζας πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αγορεύοντας για τον κ. Ηλιάδη, ο δικηγόρος του Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε όπως επιβληθεί στον πελάτη του πρόστιμο με επιείκεια ανατρέχοντας και αυτός στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβολή προστίμου στον κ. Ηλιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν αθωωθεί οι κύριοι Θεοώδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy