Στις 6 Νοεμβρίου ο 20ος Γύρος της Λάρνακας

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η φετινός, 20ος Γύρος της Λάρνακας, ο διεθνής αγώνας δρόμου οι λεπτομέρειες του οποίου ανακοινώθηκαν σήμερα.  Το πρωί της 6ης Νοεμβρίου, οι αθλητές θα μαζευτούν στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες για να συμμετάσχουν στον ασφαλέστερο και ωραιότερο αγώνα στην Κύπρο, όπως ανέφεραν σήμερα οι διοργανωτές.

Οι αθλητές θα διανύσουν το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, δίπλα στη θάλασσα και σε δρόμους κλειστούς για όλα τα οχήματα και ο αγώνας θα είναι και φέτος αφιερωμένος στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα παιδιά αυτά θα εκθέσουν προς πώληση τις εξαιρετικές δημιουργίες τους, θα τρέξουν τη δική τους διαδρομή, θα χορέψουν και θα δείξουν ένα δικό τους καινούργιο άθλημα, το floor ball, δίδοντας σε όλους μαθήματα ζωής.

Ο φετινός αγώνας, είναι επετειακός αφού συμπληρώνει δύο δεκαετίες ζωής. Φέτος θα πραγματοποιηθεί αυτόματη χρονομέτρηση των αθλητών με micro chip και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χορωδίες και ορχηστρικά τμήματα τα οποία θα διανθίζουν μουσικά τη διαδρομή. Λευκά μπαλόνια με το σύνθημα, «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», που αναφέρεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες, θα αφεθούν να πετάξουν στον αέρα, για ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της αποδοχής των συνανθρώπων μας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, οι οποίοι θα πραγματοποιούν δειγματοληψία στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Οι αποστάσεις:

-6 χιλιόμετρα – κύρια διαδρομή

-1000μ. για παιδιά 9-12 ετών

-500μ. για μικρά παιδιά 6-8 ετών

-100μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος άνω των 600 δρομέων, καθιερώνοντας τον ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ως τον μεγαλύτερο αγώνα δρόμου του είδους του στην Κύπρο. Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους τρεις νικητές 18 κατηγοριών και όλοι όσοι τερματίσουν θα πάρουν Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Όλα τα παιδάκια που θα τερματίσουν στις μικρές διαδρομές των 100, 500 και 1000 μέτρων θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο. Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας, Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου – Παράρτημα Λάρνακας, Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και Κοινοτική Αστυνόμευση Κιτίου.  Εγγραφές γίνονται μόνο διαδικτυακά, συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα του Σωματείου Δρομέων Περικλής Δημητρίου www.periclis.com.cy και λήγουν την Δευτέρα 31/10.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy