Στις 7/1/16 οι ποινές στους λοχίες της ΚΥΠ για Δρομολαξιά

Με παραδοχές των δύο λοχιών της ΚΥΠ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και συμβιβασμό μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και υπεράσπισης έκλεισε σήμερα η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.  Οι λοχίες Κώστας Μιαμηλιώτης και Λευτέρης Μούσκος παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες έκαστος, την κατηγορία της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, αποσύρθηκαν στο πλαίσιο του συμβιβασμού οι κατηγορίες της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και η υπόθεση έκλεισε χωρίς ακροαματική διαδικασία.  Κατόπιν τούτων, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 7η Ιανουαρίου 2016 για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινών.  Και οι δύο κατηγορίες επισύρουν ποινές φυλάκισης, η μεν κατάχρηση εξουσίας μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση, η δε καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση.

Οι λοχίες Λευτέρης Μούσκος και Κώστας Μιαμηλιώτης κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ για τον τόπο διαμονής του τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης όπου κτίζεται το Aero Center στη Δρομολαξιά παρουσιάζοντας τον τουρκοκύπριο ψευδώς ως μονίμως διαμένοντα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης από τον ιδιοκτήτη στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη η οποία μετέπειτα μεταπώλησε ολόκληρο το πρότζεκτ Aero Center για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Οι Μούσκος και Μιαμηλιώτης κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι δωροδοκήθηκαν από το Λίλλη με ποσά δέκα και σαράντα χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα για να συντάξουν τη ψευδή έκθεση για τον τόπο διαμονής του τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά.   Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 2007 και 2010.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy