Στις 8/2 η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα εκδώσει στις 8 Φεβρουαρίου του 2017, στις 11 το πρωί, την τελική του ετυμηγορία στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι διάδικες πλευρές απάντησαν στα ερωτήματα που τους είχαν θέσει κατά την τελευταία δικάσιμο τα τρία μέλη του Κακουργιοδικείου και ακολούθως ανακοινώθηκε η ημερομηνία έκδοσης της τελικής απόφασης του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η διαδικασία της απολογίας των κατηγορουμένων μετά την ενδιάμεση απόφασή του Κακουργιοδικείου στις 3/3/2016, το οποίο έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ» αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων και των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, επίσης, τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κ. Ερωτοκρίτου από την κατηγορία της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy