Στο 3,9% ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο του 2017

358

Στο 3,9% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Cystat «ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 είναι θετικός και υπολογίζεται σε +4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +3.9%». Όπως αναφέρει η cystat η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», «Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο», «Κατασκευές” και Μεταποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το τέταρτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ της Κύπρου αυξήθηκε κατά 1,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ της Κύπρου αυξήθηκε κατά 3,9% Στην ΕΕ ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 2,6% και στην ευρωζώνη στο 2,7%.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.