Στο 46% της κανονικής ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης για τον Ιανουάριο

Στο 46% της κανονικής για μήνα Ιανουάριο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι τις 8 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Δευτέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 6ης Ιανουαρίου η συνολική βροχόπτωση ανήλθε στα 176,2 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 60% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης για την ίδια περίοδο.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η μέχρι το πρωί της 6ης Ιανουαρίου ανήλθε στα 47 χιλιοστά, ενώ η μέση κανονική βροχόπτωση για τον μήνα είναι 102,4 χιλιοστά. Η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου 24ώρου ανήλθε στα 8 χιλιοστά.
 
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την περίοδο 1 μέχρι 6 Ιανουαρίου σημειώθηκε στον Σταυρό της Ψώκας με 93,7 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 56% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή και ακολουθούν ο Πρόδρομος με 82,9 χιλιοστά βροχόπτωσης (43% της κανονικής), τα Πλατάνια με 79,9 χιλιοστά (42% της κανονικής) και η Πάνω Παναγιά με 55,2 χιλιοστά (36% της κανονικής).
 
Αντίθετα, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης έπεσε στην Αθηένου με 18,9 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 34% της κανονικής, στο Αεροδρόμιο Πάφου με 21,7 χιλιοστά που αντιστοιχούν στο 23% της κανονικής βροχόπτωσης για την περιοχή και στην Ξυλοτύμπου με 26,5 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 45% της κανονικής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy