Στο «Ανώτατο» η νομοθεσία για τα «γραφεία συντονισμού»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Στο “ανώτατο δικαστήριο” ανέπεμψε τελικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη “νομοθεσία” για την ίδρυση και λειτουργία του “γραφείου” συντονισμού για θέματα νεολαίας και αθλητισμού, που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα, σε μια μαραθώνια 16ωρη συνεδρία, από τη “βουλή”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αυτό ανακοινώθηκε από το “προεδρικό”, παραπέμποντας στο σχετικό άρθρο του “συντάγματος” που παρέχει το δικαίωμα στον “πρόεδρο” να παραπέμπει μια “νομοθεσία” στο “ανώτατο”. Ο κ. Ακιντζί, σημειώνεται, ανέπεμψε τη συγκεκριμένη “νομοθεσία”, θεωρώντας ότι αντίκειται στο “σύνταγμα” και ζήτησε σήμερα το πρωί την άποψη του “ανωτάτου”.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” γράφει ότι στόχος της λειτουργίας αυτού του “γραφείου” είναι να αλλάξει τον τρόπο ζωής των Τ/κ, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας ενάντια σε αυτό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 και υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του σημαίνει ότι οι δραστηριότητες της νεολαίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού μεταφέρονται στην κυβέρνηση μιας “άλλης χώρας” και σε άτομα που διορίζονται από ένα άλλο κέντρο, το οποίο δεν εξέλεξαν οι Τ/κ.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι αυτό που απορρίπτει δεν είναι το να γίνεται συμφωνία με “μια άλλη χώρα”, αλλά το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας. Διατρανώνει δε πως ό,τι και να γίνει η πλατφόρμα θα συνεχίσει τον αγώνα της.

Το απόγευμα η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Λευκωσία μέσω ενός κεντρικού δρόμου στη “βουλή” όπου ομάδα νεαρών θα κατασκηνώσει, εκφράζοντας την αντίθεσή της με τη “νομοθεσία” που έχει ψηφιστεί.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy