Στο χαμηλότερο επίπεδο παραμένει το ποσοστό ανεργίας στην Βρετανία

Οι μισθοί ωστόσο, δεν ακολουθούν τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών παραμένει το ποσοστό ανεργίας στην Βρετανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, με τους μισθούς, ωστόσο, να μην ακολουθούν τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού.
 
Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 4,3% κατά το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (ONS). Αυτό παρέμεινε αμετάβλητο από το ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι το χαμηλότερο από το 1975.
 
Η μέση εβδομαδιαία αύξηση των μισθολογίων ανήλθε στο 2,5% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Αύγουστο – Οκτώβριο, αλλά υπολείπεται του ετήσιου ρυθμού αύξησης 3,1% του πληθωρισμού στη Βρετανία, περιορίζοντας περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.
 
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη Βρετανία, σε 12μηνη βάση, ανήλθε το Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν έξι ετών, ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους αεροπορικών ναύλων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των ψυχαγωγικών αγαθών, ανακοίνωσε η ONS.
 
Ο πληθωρισμός αυξήθηκε το 2017, καθώς η πτώση της στερλίνας λόγω Brexit αύξησε το κόστος εισαγωγών, γεγονός που οδήγησε την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία τον περασμένο μήνα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy