«Στο χέρι των εταίρων η συμφωνία»

Επαναλαμβάνοντας ότι, εάν το θελήσουν και οι εταίροι, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει συμφωνία με αυτούς, και μάλιστα πολύ γρήγορα, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τείνει σε αυτούς χείρα βοηθείας και συνεργασίας.

Σε μακροσκελή δήλωση-διάγγελμα που προέβη στις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Βαρουφάκης, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν θα δεχτεί ερωτήσεις, είπε ότι η ελληνική πλευρά θα δει θετικά το ΔΝΤ για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θα αντιμετωπίσει θετικά την ΕΚΤ «που τήρησε στάση αναμονής» στο θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και την Κομισιόν «που θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι και πληγή της Ευρώπης».

«Το τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου ο λαός το επέστρεψε σήμερα σε αυτούς που το έστειλαν», είπε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι το «όχι» του δημοψηφίσματος «είναι ένα εργαλείο με το οποίο η κυβέρνηση θα τείνει χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους για να βρεθεί κοινός τόπος».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της και πρόσθεσε ότι «το “όχι” είναι ένα μεγάλο “ναι” στη δημοκρατική Ευρώπη.

Μετά το πέρας των δηλώσεών του, αναχώρησε με μοτοσικλέτα για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα λάβει μέρος απόψε σε έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy