Στο χορό και η Βουλγαρία

Δεν έφτανε η Ιταλία, δεν αρκούσε η Αυστρία, δεν ήταν αρκετή η Ουγγαρία. Στο χορό μπήκε και η Βουλγαρία, η οποία απορρίπτει την υπογραφή διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή μεταναστών που εισήλθαν στην ΕΕ μέσω της βαλκανικής αυτής χώρας.

Με ψήφισμά του το Κοινοβούλιο της χώρας δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες επανεισδοχής και να προτείνει μεταρρυθμίσεις στους κανόνες ασύλου της ΕΕ.

Η Σόφια δημιούργησε φράκτη, συρματόπλεγμα για την ακρίβεια, στα σύνορά της με την Τουρκία, για να αποτρέψει τη χώρα να γίνει η νέα πύλη προς την Ευρώπη. Και ζητά τώρα το κλείσιμο όλων των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στους μετανάστες και τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών στη Λιβύη και την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν ζητά παραπομπή της Ουγγαρίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η νομοθεσία της περί ασύλου και επιστροφών μεταναστών δεν συνάδει με το δίκαιο της Ε.Ε. Η Βουδαπέστη πολλά δεν κάνει για να συμμορφωθεί. Δεν πληροί τους όρους της Οδηγίας για τη Διαδικασία Ασύλου, καθώς επιτρέπει την υποβολή αιτήσεων ασύλου μόνο στις ζώνες διέλευσης στα σύνορα, δηλαδή μόνο σε περιορισμένο αριθμό ατόμων και μετά από υπερβολικά μεγάλες περιόδους αναμονής. Δεν τηρεί τη μέγιστη διάρκεια των 4 εβδομάδων κατά την οποία ένας μετανάστης μπορεί να παραμείνει σε κέντρο διέλευσης, ούτε παρέχει ειδικές εγγυήσεις για τους ευάλωτους αιτούντες.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy