Στο «εδώλιο» για την απόκρυψη εγγράφου ο κ. Αναστασιάδης

Πυρ ομαδόν από κόμματα και επιτελεία και χιονοστιβάδα ερωτημάτων.

Γιατί δεν ενημέρωσε για το περιεχόμενο του εγγράφου το Εθνικό Συμβούλιο και τις πολιτικές δυνάμεις; Τι έχει να αποκρύψει; Ποια είναι η θέση του κ. Αναστασιάδη για το έγγραφο, δεδομένου του γεγονότος ότι η Ελλάδα θεωρεί αυτό το έγγραφο κεκτημένο που πρέπει να αξιοποιηθεί; Αν πραγματικά το έγγραφο προνοεί εφαρμογή της λύσης με κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, γιατί ο κ. Αναστασιάδης δεν στήριξε την προσπάθεια της Ελλάδας να συζητηθεί στο δείπνο του Κρανς-Μοντάνα τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία δεν ήθελε τέτοια συζήτηση γιατί δεν την βόλευε το θέμα; Τι θα πει ο κ. Αναστασιάδης στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ; Θα του πει ότι είναι άτυπο και δεν το συζητά έστω κι αν ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει θέση σχετικά με την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων; Όλα αυτά τα ερωτήματα καταθέτει το ΑΚΕΛ σχετικά με το έγγραφο Γκουτέρες ζητώντας να διαφυλαχθούν οι συγκλίσεις και αξιοποιώντας το πλαίσιο συμπερασμάτων του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η απόσυρση προτάσεων που προτείνει ο κ. Λιλλήκας ή η «νέα στρατηγική» που προτείνει ο κ. Παπαδόπουλος το μόνο που πετυχαίνουν είναι τη διευκόλυνση της πολιτικής της Τουρκίας για οριστική διακοπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας και για εκτροπή από τις παραμέτρους του ΟΗΕ, τονίζει.

Το επιτελείο του Σταύρου Μαλά σημειώνει την «επίδειξη πολιτικής αναξιοπιστίας» από μέρους του κ. Αναστασιάδη με συμπεριφορές που εγείρουν ερωτήματα ως προς τη διαχείριση και τις αποφάσεις που έλαβε χωρίς να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του τόπου και μάλιστα για έγγραφο που κατά τον κ. Κοτζιά θα πρέπει να θεωρηθεί ως «κεκτημένο». Σφοδρή κριτική για τη συμπεριφορά του Προέδρου ασκούν όλα τα επιτελεία των υποψηφίων και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy