Στο ελάχιστο η εισροή νερού στα φράγματα

Στο ελάχιστο έχει φτάσει η εισροή νερού στα φράγματα ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Χαράλαμπος Χατζηπάκκος.

Μιλώντας στην Εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» υπέδειξε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα σημειώνοντας ότι αν η επόμενη χρονιά είναι χειρότερη, τότε εκεί θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα. Σημείωσε ότι το 2012 τα φράγματα του νοτίου αγωγού είχαν 145 εκ. κυβικά μέτρα νερού ενώ σήμερα αναμένεται να απομείνουν στα φράγματα γύρω στα 9,5 εκ., που στην ουσία θα είναι πρακτικά άδεια.

Ο κ. Χατζηπάκκος αναφέρθηκε και στη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Απριλίου. Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι αγροτικές οργανώσεις, τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και τα Συμβούλια Αποχετεύσεων, τα οποία θα αξιολογήσουν το σενάριο που θα ετοιμάσει το Τμήμα Υδάτων, θα το εγκρίνουν ή όχι και στη συνέχεια θα σταλούν οι εισηγήσεις στον Υπουργό Γεωργίας. Επίσης, σημείωσε ότι εδώ και εβδομάδες τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων στέλλουν μαζικά sms σε όλους τους γεωργούς, καλώντας τους να μην προχωρήσουν στη φύτευση άλλων φυτειών γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αποκοπής νερού στην ύδρευση. Υπενθύμισε δε ότι στις 16 Απριλίου το Τμήμα ενημέρωσε τις αγροτικές οργανώσεις για το ποια είναι η κατάσταση. Ξεκαθάρισε ότι είναι το Τμήμα κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες των αγροτών και γεωργών απλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει νερό για να τους δοθεί.

Την ίδια ώρα, ο κ Χατζηπάκκος κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα περικοπών στα νοικοκυριά ενώ δίνεται νερό σε φυτείες που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι οι πατάτες. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy