Στο επίκεντρο των ερευνών οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του φονικού όπλου

Σκληρή απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα στον Μάριο Ματσάκη για τις ιατροδικαστικές έρευνες

Στην έβδομη ημέρα εισέρχονται οι έρευνες των ανακριτών της Αστυνομίας στο χώρο του διπλού φονικού στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, με τα μέλη της Δύναμης να καταβάλλουν προσπάθειες εντοπισμού του φονικού όπλου.

Χθες χρησιμοποιήθηκαν ανιχνευτές μετάλλων εντός και εκτός οικίας -σε χωράφι δίπλα από την οικία του ζεύγουςενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάγματα διερεύνησης των τραπεζικών λογαριασμών και των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των θυμάτων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, γνωστοποίησε ότι γίνονται έρευνες και σε άλλες περιοχές προσθέτοντας πως συνεχίζεται ο κύκλος των καταθέσεων από το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις της Αστυνομίας, ο χρόνος λήψης της κατάθεσης από τον 15χρονο γιο του ζεύγους θα αποφασιστεί από τους ανακριτές της υπόθεσης, δεδομένου ότι για την κατάθεση θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες, όπως είναι μεταξύ άλλων η παρουσία κοινωνικού λειτουργού και άλλων υπηρεσιών που θα κριθεί σκόπιμο να βρίσκονται σε μια σοβαρή κατάθεση. O κ. Αγγελίδης απέφυγε να τοποθετηθεί κατά πόσον την ώρα του φονικού ο σύζυγος βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τη γυναίκα του.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι είναι επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Χθες κηδεύθηκαν τα θύματα του φόνου, Γιώργος Χατζηγεωργίου και Κωνσταντίνα Σεργίου.

Αντιπαράθεση Μ. Ματσάκη με Γ. Εισαγγελέα

Στο μεταξύ μέτωπο με τη Νομική Υπηρεσία άνοιξε ο ιατροδικαστής της οικογένειας Μάριος Ματσάκης υποστηρίζοντας, σε δηλώσεις του στη ”Χ”, ότι του απαγόρευσαν να εισέλθει στη σκηνή του εγκλήματος, ίσως επειδή κάτι θέλουν να κρύψουν από τον ίδιο ή δεν θέλουν να δει κάποια στοιχεία.

Σε δηλώσεις του στη ”Χ”, ο Γενικός Εισαγγελέας, κ. Κώστας Κληρίδης, χαρακτήρισε ως ανοησίες τις δηλώσεις του κ. Ματσάκη σε σχέση με το επιχείρημα ότι κάτι του αποκρύβουν οι ανακριτές της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση εστάλησαν στη σκηνή από πλευράς της Δημοκρατίας συγκεκριμένοι ιατροδικαστές και επιπλέον ζητήθηκε μια δεύτερη άποψη από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου.

Ο κ. Κληρίδης επεσήμανε ότι επετράπη στον κ. Ματσάκη να παραστεί στις έρευνες ως παρατηρητής. Ο Γεν. Εισαγγελέας χαρακτήρισε σοβαρό το έγκλημα και πρόσθεσε πως η μη ανεύρεση του φονικού όπλου, το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία και το ότι δεν έχουν διαφανεί τα κίνητρα μέχρι στιγμής, καθιστούν τη διερεύνηση ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο μέχρι να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy