Στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος ο δήμος Λευκωσίας

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ
Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Ο δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου Urban Waste, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας, που διοργανώνεται από την Green Dot στο Πάρκο Ακροπόλεως στις 20 Μαΐου 2017.

Στο Φεστιβάλ, ο δήμος Λευκωσίας θα έχει το δικό του εκθεσιακό χώρο για να ενημερώνει το κοινό για το σκοπό και τους στόχους του έργου, στο οποίο συμμετέχει με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020.

Επιπρόσθετα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει το ενδιαφέρον του για εμπλοκή στη συμμετοχική διαδικασία που ακολουθείται για την ανάπτυξη των μέτρων που θα εφαρμοστούν σε επιλεγμένη περιοχή της Λευκωσίας.

Το έργο «Urban Waste – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities», με διάρκεια μέχρι το 2019, αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών που να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε αστικές περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης.

Διά της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της εφαρμογής πιλοτικών μέτρων στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, θα προκύψουν νέες μέθοδοι και στρατηγικές για τη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων.Στο εταιρικό σχήμα, με επικεφαλής τις Κανάριες Νήσους, συμμετέχουν 28 εταίροι εκ των οποίων οι δήμοι της Λευκωσίας, της Κοπεγχάγης, της Λισαβώνας, του Σανταντέρ, των Συρακούσων και της Τενερίφης, οι περιφέρεις της Ηπείρου και της Τοσκάνης, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.