Στο Υπουργικό η εξόφληση οφειλών προς ΤΚΑ με δόσεις

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται την ερχόμενη Τετάρτη η νομοθεσία για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με δόσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αυτό ανέφερε μετά το πέρας συνεδρίας της Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Άγγελος Βότσης, ο οποίος είπε ότι αν συμβεί αυτό, τότε το ΔΗΚΟ δεν θα πάρει στην ερχόμενη ολομέλεια της Βουλής σχετική πρόταση νόμου, την οποία συνυπογράφει και το ΑΚΕΛ, που αφορά την καταβολή με δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΤΚΑ. Ο κ. Βότσης είπε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση, το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης περιλαμβάνει και τη δυνατότητα αποφυγής κάποιων χρεώσεων, κάτι που η πρόταση νόμου των κομμάτων δεν μπορούσε να ρυθμίσει επειδή αποτελούσαν έσοδα του κράτους.

Ο κ. Βότσης ανέφερε ότι αν έρθει εγκαίρως το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τότε θα πάει για συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή, ώστε την μεθεπόμενη Πέμπτη να ολοκληρωθεί η συζήτηση επ` αυτού στη Βουλή και να μπορούν οι πολίτες να διαχειρίζονται το χρέος τους σε αρκετές δόσεις.

Σε σχέση με την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΦΠΑ με δόσεις, θέμα για το οποίο το ΔΗΚΟ κατέθεσε επίσης πρόταση νόμου, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι όπως ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, γίνεται μια ρύθμιση αυτών των θεμάτων ήδη και έχει κατατεθεί η ακολουθούμενη μεθοδολογία. Παράλληλα, ενημερώθηκαν, όπως είπε, ότι το Τμήμα Φορολογίας ετοιμάζει ενιαίο τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται όλες τις οφειλές προς τον Έφορο Φορολογίας με μια κοινή μεθοδολογία, η οποία ενδεχομένως να κατατεθεί και στη Βουλή για ψήφιση σχετικών κανονισμών.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy