Στο ΚΕΝ Λάρνακας η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ

Μηνύματα προς τους νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς ότι τους τιμά η επιλογή τους να καταταγούν στην Εθνική Φρουρά και σε όσους σκέφτονται τη φυγοστρατία ότι έχουν ψηφιστεί νομοθεσίες τις οποίες θα βρουν μπροστά τους και θα δυσκολέψουν τη ζωή τους, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβα με τα μέλη της Επιτροπής και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Γεώργιο Μπασιακούλη, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λάρνακας όπου παρακάθισαν σε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους αξιωματικούς. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους κοιτώνες , τα μαγειρεία και τα ιατρεία του ΚΕΝ και συνομίλησαν με τους νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι η επίσκεψη στο ΚΕΝ Λάρνακας έγινε «για να ενημερωθούμε για το θέμα της κατάταξης δηλαδή για τους αριθμούς των νεοσυλλέκτων οι οποίοι θα έπρεπε να καταταγούν. Από την ενημέρωση που είχαμε η κατάταξη κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα καθώς και ο αριθμός των στρατιωτών που πήραν αναστολή».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που μας έχουν διαβεβαιώσει ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Διοικητής του ΚΕΝ είναι ότι οι απαλλαγές δόθηκαν σε άτομα τα οποία πραγματικά αντιμετωπίζουν παθολογικά προβλήματα υγείας ή ακόμα και εάν δόθηκαν για ψυχολογικούς λόγους οι στρατιώτες προσκόμισαν ανάλογα πιστοποιητικά από εξωτερικούς γιατρούς ή και γιατρούς του Νοσοκομείου. Σε αυτό το τομέα υπήρξε μεγάλη προσοχή σε ποιους θα δοθούν αυτές οι αναστολές».

Ο κ. Βαρνάβα σημείωσε πως «οι συνθήκες μέσα από τις οποίες έγινε η κατάταξη αλλά και η διαβίωση των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα. Σίγουρα όταν έχεις να κάνεις με ένα μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων ατόμων υπάρχουν προβλήματα, αλλά η ουσία για μας είναι αυτά τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται άμεσα στη γένεση τους ώστε να μην δημιουργούν περισσότερα προβλήματα».

Θεωρούμε συνέχισε ότι «οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι εκπαιδευτές των ΚΕΝ και ειδικά του ΚΕΝ Λάρνακας στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, δεν έχουν τύχει των οποιωνδήποτε παραπόνων από γονείς, εκτός από μονάδες παραπόνων, σχετικά με τη σίτιση και τη διαβίωση των στρατιωτών, κάτι που για μας είναι ένα θετικότατο στοιχείο».

Η Επιτροπή Αμυνας, ανέφερε ο  Πρόεδρος της, θέλει να «στείλει το μήνυμα προς τους φαντάρους ότι τους τιμά το γεγονός της επιλογής να καταταγούν στην Εθνική Φρουρά, γιατί βρισκόμαστε, δυστυχώς μετά από 41 χρόνια υπό κατοχή και χρειαζόμαστε να έχουμε μια Εθνική Φρουρά που το αξιόμαχο της να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Επίσης στέλλουμε το μήνυμα σε αυτούς που πίσω από τον εγκέφαλο τους βρίσκεται η σκέψη της φυγοστρατίας, ότι ως Επιτροπή Αμυνας έχουμε λάβει ανάλογα μέτρα και ψηφίσαμε νομοθεσίες τις οποίες αύριο θα βρουν μπροστά τους που θα τους δυσκολέψουν σε διάφορα σημεία της ζωής τους».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι ως Επιτροπή Αμυνας «θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε λήψη μέτρων που να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για τον οποιονδήποτε να φυγοστρατήσει. Και για μας φυγοστρατία δεν σημαίνει απαλλαγή κάποιου στρατιώτη που έχει πραγματικά προβλήματα υγείας, αλλά αυτούς οι οποίοι με έντεχνο, θεωρώντας οι ίδιοι έξυπνο τρόπο, προσπαθούν να αποφύγουν την κατάταξη τους στην Εθνική Φρουρά».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε καταψύκτες νερού σε διάφορα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ο Γιώργος Βαρνάβα απάντησε πως «για το συγκεκριμένο ΚΕΝ, δηλαδή της Λάρνακας που επισκεπτόμαστε σήμερα, έχουμε ενημερωθεί ότι πλέον δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με καταψύκτες. Οι καταψύκτες έχουν αποσυρθεί και στους θαλάμους αλλά και μαγειρεία υπάρχουν ψυγεία μέσα από τα οποία οι νεοσύλλεκτοι προμηθεύονται παγωμένο νερό».

Οσον αφορά το θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας για τις  ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις στα ΚΕΝ, ο κ. Βαρνάβα είπε τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για το θέμα από τα ΜΜΕ και πρόσθεσε πως «ως Επιτροπή Αμυνας για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε και αντικειμενικά και σωστά, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούμε.  Αυτό θα το κάνουμε όταν θα επανέλθουμε στις συνεδρίες της Επιτροπής στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα αύριο η Επιτροπή Αμυνας θα επισκεφθεί το ΚΕΝ Λεμεσού και την Παρασκευή στο ΚΕΝ  Πάφου.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy