Στο «μάτι» της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΥΠΕΞ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία επιμένει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των οργανώσεων ΝΕΔΗΣΥ και ΕΔΟΝ σε βάρος της τελευταίας και αναμένει την επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΕΞ.

Για την άνιση  μεταχείριση οργανώσεων  και το επίδομα ενοικίου

 

Αντιδράσεις και αφορμή για αρνητικά σχόλια προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας για διπλωμάτη που διορίστηκε στην πρεσβεία της Αθήνας ικανοποιώντας δικό της αίτημα αλλά και αυξημένη συνεισφορά του δημοσίου στο ενοίκιο το οποίο τυγχάνει να είναι πολύ ψηλό, μια που η εν λόγω λειτουργός επέλεξε διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας.

Το επίδομα ενοικίου ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν διαχρονικά την Ελεγκτική Υπηρεσία και συνακόλουθα περιλαμβάνεται στην έκθεση για το 2015 η οποία συζητήθηκε πρόσφατα (7/9/2017) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου στην παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη και του γενικού διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέξανδρου Ζήνωνα.

Κατά το 2015 διατέθηκε ποσό ύψους περίπου €200 χιλ. Το σχέδιο επιδόματος ενοικίου, ενώ προβλέπει ανώτατο ποσοστό συνεισφοράς του υπαλλήλου στο 23% επί των ολικών του απολαβών, δεν καθορίζει ανώτατο ποσό συνεισφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάτι που ευνοεί την ενοικίαση κατοικιών με ψηλό ενοίκιο αφού τη διαφορά την καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανώτατα επίπεδα ενοικίων έχουν καθοριστεί μόνο για τις Βρυξέλλες, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Το θέμα αυτό, όπως και το θέμα της άνισης μεταχείρισης στην έγκριση χορηγήσεων προς οργανώσεις από τα κονδύλια της διαφώτισης, βρίσκονται στο μάτι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία επιμένει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των οργανώσεων ΝΕΔΗΣΥ και ΕΔΟΝ σε βάρος της τελευταίας και αναμένει την επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΕΞ.

Νίκη Κουλέρμου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy