Στο συρτάρι το σκάνδαλο με τους πασσάλους της ΑΗΚ

Στο συρτάρι με άλλες υποθέσεις που δεν έχουν διερευνηθεί φαίνεται να μπαίνει και αυτή που αφορά το σκάνδαλο με την αγορά πασσάλων της ΑΗΚ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απάντησε αρνητικά σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για να ανοίξει ξανά την υπόθεση και να διενεργήσει δεύτερη ποινικής έρευνα σε σχέση με την υπόθεση προκειμένου να ελεχθούν ποινικά πράξεις και αποφάσεις πρώην και νυν διευθυντικών στελεχών της ΑΗΚ που θεωρήθηκαν ύποπτοι για δωροδοκία.

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή η υπόθεση που χρονολογείται από το 2005 δεν θα μπορούσε να διερευνηθεί λόγω του μεγάλου χρόνου που παρήλθε από τις καταγγελίες.

Το σκάνδαλο αφορά την αγορά 33 χιλιάδων ακατάλληλων πασσάλων από ελληνική εταιρεία από την οποία η ΑΗΚ υπέστη ζημιές πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

23 Σεπτ. 2015 … Η συμφωνία της ΑΗΚ με τη ΒΕΞ αφορούσε την προμήθεια 33 χιλιάδων … από λειτουργό του Οργανισμού ότι οι πάσσαλοι ήταν ελαττωματικοί.

 

6 Απρ. 2016 … Το σκάνδαλο της προμήθειας ελαττωματικών πασσάλων στην ΑΗΚ … διαφάνηκε το 2010 όταν άρχισαν να πέφτουν οι πάσσαλοι τόνισε ο κ.

 

3 Απρ. 2016 … 33 χιλιάδες ακατάλληλοι πάσσαλοι φέσωσαν το κράτος … εταιρεία Κ.Ν.C. ΑΕ προμήθευσε την ΑΗΚ με περίπου 33 χιλιάδες ξύλινους πασσάλους, …

 

2 Σεπτ. 2016 … Σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις στο ζήτημα; «…ζαρωμένοι και επικίνδυνοι», οι πάσσαλοι; Ο Γενικός Ελεγκτής εντοπίζει κενά στον όλο χειρισμό.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy