“Στον αέρα” ακόμα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται τελικά η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Προ ημερών είχε λεχθεί για συνάντηση στις 4 Δεκεμβρίου, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αφού ούτε η Αθήνα, ούτε η Άγκυρα ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με τους οποίους επικοινώνησε ο Διάλογος, δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα ούτε πότε, ούτε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογαν.

Πάντως η Haber Turk μεταδίδει ότι η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν θα γίνει όντως στις 4 Δεκεβμρίου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρόλο που ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις αναμένεται αυτή η συνάντηση να γίνει αρχές Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, τουρκικές προεδρικές πηγές επιβεβαίωσαν τελικά, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό την Παρασκευή στις 18 Νοεμβρίου.

Το CNN Turk μεταδίδει σήμερα ότι, έπειτα από την αποτυχία των δύο πλευρών να καταλήξουν σε συμφωνία για το εδαφικό στην Ελβετία, αναμένεται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να μετατεθούν για το 2017. Το τουρκικό κανάλι αναφέρει ότι για πρώτη φορά οι δύο πλευρές πλησίασαν τόσο πολύ αλλά “και πάλι δεν κατέληξαν”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy