Στον αναπνευστήρα το Νοσ. Αμμοχώστου

Η αγανάκτηση έφτασε στο ζενίθ για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου. Ο πρόεδρος των αιμοκαθαρόμενων ασθενών Αμμοχώστου, Γιώργος Κκέζος, αποφάσισε ότι θα απέχει (για δεύτερη μέρα χθες) από την αιμοκάθαρση. Μιλώντας στον Άστρα εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας να μην εξυπηρετήσει τους νεφροπαθείς της Αμμοχώστου με το δικαιολογητικό ότι έκαναν απεργία και απείχαν από την προγραμματισμένη θεραπεία.

Ο κ. Κκέζος χαρακτήρισε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ως υποδεέστερη από άλλες επαρχίες στον τομέα της αιμοκάθαρσης και δήλωσε απογοητευμένος καθώς, όπως ανέφερε, οι πλείστοι βουλευτές της Αμμοχώστου δεν προσήλθαν κατά την προχθεσινή διαμαρτυρία του συνδέσμου του. Τεράστια τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου υπέδειξε μιλώντας στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης δηλώνοντας ότι είναι άδικο η περιοχή Αμμοχώστου να μην έχει στοιχειώδεις υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Υπενθύμισε ότι πέραν του προβλήματος των νεφροπαθών, οι βουλευτές Αμμοχώστου κλήθηκαν στο παρελθόν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που αφορούσαν το κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας μίλησε για εγκατάλειψη και ελλειμματική αξιοποίηση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Κάνοντας λόγο για προβλήματα στους όρους εργοδότησης των ιατρών του δημοσίου, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι οι γιατροί του δημοσίου θα πρέπει να μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη επαρχία ή να μετατεθούν, αφού εξασφαλίσουν συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη.

Δεν μπορεί να είναι βασίλειο ή απόρθητο φρούριο ένα τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας και να μην βλέπουν κάποιοι την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα νοσοκομεία και άλλες πόλεις επειδή βολεύονται, δήλωσε από τη δική του πλευρά ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, λέγοντας ότι γίνονται προαγωγές στα νοσοκομεία σε βάρος της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ο κ. Χατζηγιάννης κάκισε τη στάση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας από την οποία, σημείωσε, δημιουργείται μια προβληματική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Απαιτείται, είπε, μόνιμος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

«Δεν φταίνε οι γιατροί»

Στα περί βασιλείων στον τομέα της Υγείας απάντησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας. Με παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του Άστρα, υπέδειξε ότι δεν γίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς τονίζοντας ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα του επακριβούς καθορισμού των αναγκών των νοσηλευτηρίων στη βάση συγκεκριμένου οργανογράμματος. Ο κ. Κούμας τόνισε ότι όσο αποφεύγεται ο καθορισμός μιας συμφωνημένης δομής στα νοσηλευτήρια, θα το πληρώνει ο ασθενής αλλά και οι γιατροί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy