Στον Ελεγκτή η υπόθεση NICOS PLOTS – Την οδό που ακολούθησε στην υπόθεση της Ryanair επιλέγει ο Πρόεδρος

Ίδια τακτική με την υπόθεση της Ryanair. Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν εντόπισε οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης παρενέβη και έτσι «έκλεισε» το ζήτημα.

 

Στον Γενικό Ελεγκτή κατέφυγε τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την υπόθεση του NICOS PLOTS αφήνοντας και πάλι αναπάντητα τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση της περιουσίας του στην περιοχή που θα γίνει η ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί. Αν και η υπόθεση αυτή είναι εξόχως πολιτική και δεν αφορά δαπάνες του κράτους και διασπάθιση δημόσιου χρήματος -δηλαδή θέματα της αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτήο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να ερευνήσει το θέμα με συγκεκριμένα ερωτήματα που δεν αγγίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών το συντομότερο.

Ίδια τακτική με την υπόθεση της Ryanair

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια πρακτική ακολούθησε ο Πρόεδρος και στην υπόθεση της Ryanair όπου εμπλεκόταν το δικηγορικό του γραφείο. Η Ryanair, ως πιθανός αγοραστής της Cyprus Airways, είχε εκπροσωπηθεί στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη διαπραγματευτική ομάδα του κράτους από το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» με δυο δικηγόρους, οι οποίοι στα πρακτικά της συνάντησης παρουσιάστηκαν με άλλα ονόματα και ως δικηγόροι άλλου δικηγορικού γραφείου. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να ερευνήσει εάν ο ίδιος παρενέβη για να ευνοήσει την αγορά από την Ryanair. Φυσιολογικά η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν εντόπισε οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης παρενέβη και έτσι «έκλεισε» το ζήτημα.

Η επιστολή του Προέδρου

Στην επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή ο Πρόεδρος αναφέρει ότι επειδή από κόμματα της αντιπολίτευσης και/ή επιτελεία υποψηφίων προέδρων προβάλλεται ο ισχυρισμός πως είτε ο ίδιος είτε μέλη της οικογένειάς του έχουν έννομο ή οικονομικό συμφέρον από την προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί, Λεμεσού και/ή ότι ο ίδιος έχει ίδιον όφελος και ως εκ τούτου εμπλέκεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί, από τις αρμόδιες αρχές, ευνοϊκά η εν λόγω ανάπτυξη, τον παρακαλεί όπως: «Α. Προχωρήσετε τάχιστα σε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα ή έχω την οποιανδήποτε εμπλοκή είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης. Β. Μέσα στα ίδια πλαίσια επεκτείνετε την έρευνά σας ώστε να καλύπτονται και τυχόν συμφέροντα ή σχέσεις μελών της οικογένειάς μου με την εταιρεία Parnitha Development Ltd ή την προτεινόμενη ανάπτυξη». Επίσης, απευθύνει θερμή παράκληση όπως γνωστοποιήσει δημόσια τα αποτελέσματα των ερευνών το ταχύτερον. Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι, κατόπιν παράκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα προβεί στις επόμενες ημέρες στη διενέργεια ελέγχου της διαδικασίας που αφορά την προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί Λεμεσού. Η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, πως η έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου θα δημοσιοποιηθεί ευθύς μόλις ολοκληρωθεί.

Εκκρεμεί η συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί και η συνέχιση της συζήτησης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την υπόθεση του τεμαχίου γης που ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy