Στον Εισαγγελέα η ποινική έρευνα για το αεροπλάνο «ΕΡΜΗΣ»

Στον Γενικό Εισαγγελέα έχει παραδοθεί το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή που είχε διοριστεί από τον ίδιο, για διεξαγωγή έρευνας για την εκποίηση του αεροπλάνου της Αστυνομίας «ΕΡΜΗΣ». Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος ο Γ. Εισαγγελέας, μέσω επιστολής του στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία είχε ζητήσει ενημέρωση για το θέμα.

Ο Γ. Εισαγγελέας γνωστοποίησε ακόμα ότι πολύ πρόσφατα τού έχει παραδοθεί και το πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, που είχαν διοριστεί για να ερευνήσουν τις συνθήκες αγοράς ελικοπτέρων για ανάγκες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Η Επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπ. Δικαιοσύνης στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα χρονολογείται από το 2007, όπου το Υπ. Δικαιοσύνης, ενώ αρχικά ζήτησε να ξεκινήσει διαδικασία για συντήρηση του αεροπλάνου «ΕΡΜΗΣ», αποφάσισε τελικά μετά από τρεις πλειοδοτικούς διαγωνισμούς να εκποιήσει με προσφορά €150,000 το αεροπλάνο.

Η προσφορά κατακυρώθηκε όπως ήταν η εισήγηση της Επιτροπής αξιολόγησης της Αστυνομίας. Το παράδοξο είναι ότι το αεροπλάνο μεταπωλήθηκε για €1 εκατομύριο περίπου.

Δημήτρης Στρατής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy