Στους 41 οι νεκροί σε θανατηφόρα για φέτος – Οι 13 κάτω των 25 χρόνων

Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα ποσοστό γύρω στο 32% των νεκρών σε οδικές συγκρούσεις ήταν νέοι ηλικίας μέχρι 25 ετών. Από τους 41 νεκρούς σε σύνολο 37 θανατηφόρων συγκρούσεων, οι 13 ήταν νέα παιδιά με όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Από τα στατιστικά της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι περισσότερες απώλειες στην άσφαλτο γίνονται κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες, συνεπεία υπερβολικής ταχύτητας και απρόσεκτης οδήγησης.


Αυτά τα στοιχεία έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου κηρύσσοντας την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας “Η Οδική Ασφάλεια είναι Πολιτισμός” από τις 16 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου που τελεί υπό την αιγίδα του. Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται για 18 συνεχόμενη χρονιά από το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου και την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Κηρύσσοντας την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας από τις  16-22 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως αυτή είναι αφιερωμένη στους τέσσερις φοιτητές που έχασαν φέτος τη ζωή τους σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις δηλώνοντας πως «ως Πολιτεία, κηρύσσουμε ένα αγώνα καλλιέργειας οδική συνείδησης, γιατί η οδική ασφάλεια πρέπει εμπεδωθεί ως μέρος του πολιτισμού μας».

Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά την έναρξη της δημοσιογραφικής διάσκεψης έγινε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των τεσσάρων φοιτητών που έχασαν πρόσφατα την ζωή τους σε θανατηφόρα δυστυχήματα αλλά και σε όλα γενικά τα θύματα της ασφάλτου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy