Στους ρυθμούς του 12ου Μαραθωνίου η Λεμεσός

Στους ρυθμούς του 12ου Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, 17-18 Μαρτίου, κινείται η Λεμεσός.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, περίπου 4.000 άτομα από 66 και πλέον χώρες έχουν αφιχθεί στην πόλη αλλά και ευρύτερα στην Κύπρο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου. Οι μισοί εξ αυτών είναι δρομείς που θα αγωνιστούν στους αγωνιστικούς δρόμους της Κυριακής, 18 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιποι είναι συγγενείς και φίλοι, καθώς η παρουσία στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ συνδυάζεται με διακοπές στην Κύπρο.
 
Συνολικά 15.000 δρομείς θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση το Σαββατοκύριακο.
 
Αύριο, στις 9:00πμ δίνεται η εκκίνηση στον Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, τη δημοφιλέστερη διαδρομή του αγώνα όπου θα συμμετάσχουν 205 Εταιρείες/ Οργανισμοί με περίπου 10.000 δρομείς.
 
Στις 11:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race όπου θα τρέξουν 1.500 παιδιά 6-16 χρόνων.
 
Από τις 9:00πμ μέχρι το μεσημέρι θα είναι σε εξέλιξη στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού η Energy Day, με διαδραστικές και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργούν τα Γραφεία Εγγραφών και το Πάρκο Χορηγών.
 
Το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού θα είναι κλειστό το Σάββατο από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ και την Κυριακή από τις 6:00πμ μέχρι το μεσημέρι.
 
Οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την υπομονή και τη κατανόηση, αφού πάνω από όλα τίθεται η ασφάλεια των δρομέων.
 
Την Κυριακή ο Μαραθώνιος και ο Ημιμαραθώνιος θα εκκινήσουν στις 7:30πμ, ενώ στις 8:00πμ θα δοθεί η εκκίνηση στους δρόμους Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ, όπου θα τρέξουν πάνω από 3.000 δρομείς.
 
Η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι φέτος αναβαθμισμένη, αφού έχει καταργηθεί η μικρή επανάληψη, με ταυτόχρονη επέκταση της δυτικά προς το Φασούρι. Εκτιμάται ότι θα γίνει και πιο γρήγορη και υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο ρεκόρ διαδρομής – το υφιστάμενο στέκει από το 2010 και είναι 2:13.29.
 
Ο 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων & Δρόμων Αντοχής (AIMS) ενώ είναι ο μόνος στην Κύπρο που διεξάγεται με τους κανονισμούς της IAAF, από τη στιγμή που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα αλλά και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου.
 
Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι «τρέχει» φέτος η καμπάνια Going Green σε συνεργασία με τη Muskita Aluminium Industries, η οποία έχει ως στόχο να κάνει τη διοργάνωση 100% πράσινη και σε βάθος τριετίας να την καταστήσει πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy