Στρατηγικός συνεργάτης του 2ου Παγκύπριου Συνεδρίου Γάλακτος & Τυροκομίας

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει ως στρατηγικός partner, το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος και Τυροκομίας, που διοργάνωσε η ΙΜΗ, ο μεγαλύτερος οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στο κτήμα Μακένζι.

Το φετινό συνέδριο στηρίχτηκε από το κυπριακό φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης και υποστήριξε τους σκοπούς του, που αφορούν στην μελέτη της κατάστασης και των εξελίξεων του γαλακτοκομικού τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με περισσότερες από 300 συμμετοχές και καταξιωμένους ομιλητές του κλάδου, στο συνέδριο προβλήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκτροφείς, οι παραγωγοί και οι έμποροι και προτάθηκαν λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στο χαλλούμι, στις ορθές πρακτικές διατροφής αιγοπροβάτων και αγελάδων, στις διεθνείς τάσεις αλλά και προοπτικές για την παραγωγή βιολογικών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Επιμέρους θέματα ανάμεσα σε άλλα αποτέλεσαν οι ευκαιρίες για την κυπριακή κτηνοτροφία, την κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων εκτός του χαλουμιού, ενώ παρουσιάστηκε και η στρατηγική και πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε θέματα γάλακτος και τυροκομίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy