Στρατός & έποικοι έστησαν BBQ στη φυλακή που κάνουν απεργία πείνας οι Παλαιστίνιοι

Ισραηλινοί στρατιώτες και ακροδεξιοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στήθηκαν έξω από τις φύλακες για να προκαλέσουν τους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας.

Μέλη της ισραηλινής οργάνωσης «National Union» άρχισαν να ψήνουν έξω από τη φυλακή Ofer δυτικά της Ραμάλα προσπαθώντας να πλήξουν το σθένος και τον αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, δηλώνοντας προκλητικά μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι να χειροτερεύσουν.

Υπενθυμίζουμε πως πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας επ’ αόριστον, από τη Δευτέρα 17 Απριλίου.

Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν τη σωστή ιατρική περίθαλψη, την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων, αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.

Όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι -ανεξάρτητα από τις υποτιθέμενες πολιτικές τους υποθέσεις ή κατηγορίες- δικαιούνται εγγυήσεις δίκαιης δίκης βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, υφίστανται συστηματικά βασανιστήρια και κακομεταχείριση με συνεχιζόμενη ατιμωρησία των υπεύθυνων. Τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy