Τ. Τσελεπής: Οι σκληρές θέσεις οδηγούν κατευθείαν στη διχοτόμηση

Είναι σε βάρος της Κύπρου η συζήτηση που ξεκίνησε και πάλι για την Δ.Δ.Ο., δήλωσε στον Άστρα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Το να τίθεται το θέμα αυτή τη στιγμή, είπε, έχει σκοπό να υποσκάψει τη λύση του κυπριακού. Το ζητούμενο είναι αν όλοι θέλουμε λύση ομοσπονδία ή όχι και αυτή είναι η ουσία του θέματος, σημείωσε ο κ. Βασιλείου.

Όσον αφορά το ότι κάποιοι επικαλούνται τη ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο είπε ότι αυτά είναι δικαιολογίες όσων δεν θέλουν ομοσπονδιακή λύση, τονίζοντας ότι ουδέποτε έχουν καταθέσει τι είναι ακριβώς αυτό το σωστό περιεχόμενο.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο ένας υποψήφιος πρόεδρος, εννοώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να μην απαντά αν αποδέχεται την ομοσπονδιακή λύση. Υπενθύμισε ότι η διαφορά με το 2004 είναι ότι τώρα βρισκόμαστε στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν παίρνει στα σοβαρά τα διάφορα που ακούγονται για την ομοσπονδιακή λύση.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η ομοσπονδιακή λύση, όταν αυτή θα εφαρμοστεί, διότι κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει η Ε.Ε.

Αν όσοι λένε ότι εναντιώνονται στην ομοσπονδία επικαλούμενοι διάφορους λόγους, πιστεύουν ότι με τέτοιες θέσεις θα λυθεί το κυπριακό, παλώνται πλάνην οικτράν, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής του Γραφείου για το Κυπριακό της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσελεπής.

Είναι παρατηρημένο, ανέφερε, ότι σε προεκλογική περίοδο κάποια κόμματα σκληραίνουν τις θέσεις τους στο Κυπριακό κι αυτό δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την κατανόηση των θέσεων της Ε/κυπριακής πλευράς διεθνώς.

Ο κ. Τσελεπής είπε ότι μπορεί οι σκληρές θέσεις να χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων, όμως στην ουσία τέτοιες θέσεις οδηγούν κατευθείαν στη διχοτόμηση.

Τέτοιες, θέσεις, υπογράμμισε, δημιουργούν ερωτηματικά στη διεθνή κοινότητα για το κατά πόσον οι Ε/κύπριοι θέλουν πραγματικά λύση. Κι αυτό, σημείωσε, περιλαμβάνεται και στην έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Αν αμέσως μετά τις εκλογές δεν αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και από τους δύο ηγέτες, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα πρωτοβουλία, κατέληξε ο κ. Τσελεπής.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy