Τα 75χρονα της «θεατρομάνας» Αναγέννησης Παλλουριώτισσας

Τιμήθηκαν Κύπριοι καλλιτέχνες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον ιστορικό σύλλογο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την απόδοση τιμών σε ανθρώπους του πολιτισμού, οι οποίοι διέπρεψαν στον τομέα τους και ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Αναγέννηση Παλλουριώτισσας, το σωματείο κορύφωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 75χρονα ζωής και δράσης του.

H Αναγέννηση Παλλουριώτισσας διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στο οίκημα του σωματείου, καλλιτεχνική εκδήλωση επ’ ευκαιρία των εορτασμών των 75 χρόνων ζωής. Η εκδήλωση, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα, τραγούδια και θέατρο.

Ξεχωριστή όμως ήταν η τιμή που αποδόθηκε σε Κύπριους καλλιτέχνες, που η καριέρα τους άρχισε από τον ιστορικό σύλλογο της Παλλουριώτισσας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μέλη του Πολιτικού Γραφείου και βουλευτές του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ, Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ, ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, οι πρέσβεις της Κούβας και της Βενεζουέλας, εκπρόσωποι οργανώσεων και σωματείων του Λαϊκού Κινήματος και πλήθος κόσμου.

Η «θεατρομάνα» Αναγέννηση

Το σωματείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου, τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αναγέννησης Πανίκος Μιχαηλίδης. «Χαρακτηριστικό γεγονός ότι η Αναγέννηση Παλλουριώτισσας αποκαλείται ως μια θεατρομάνα και δεν είναι τυχαίο αυτό», υπογράμμισε, εκφράζοντας την περηφάνια της νεότερης γενιάς για την ιστορία της Αναγέννησης.

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης συνεχάρη τους τιμώμενους της βραδιάς και τους ευχαρίστησε, μαζί με τους υπόλοιπους καταξιωμένους καλλιτέχνες που τιμήθηκαν σε προηγούμενες εκδηλώσεις, για το γεγονός ότι τίμησαν το σωματείο στο καλλιτεχνικό φάσμα της Κύπρου.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Ευαγόρας Καραγιώργης, ενώ ποιήματα απήγγειλαν οι Νίκος Βατυλιώτης, Γαβριήλ Παπάς, Χαράλαμπος Ππίριλλος. Ξεχωριστή νότα έδωσε η Καλλιόπη Σπύρου με τα τραγούδια της, ενώ οι Νίκος Βατυλιώτης, Νίκος Νικολάου και Κωνσταντίνα Κυριάκου έπαιξαν το θεατρικό μονόπρακτο «Ο Μονόφθαλμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο ηθοποιός Στέλιος Καυκαρίδης έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή της καλλιτεχνικής πορείας και συνεισφοράς της Αναγέννησης στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου.

Τιμήθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κορύφωση της εκδήλωσης ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας σε καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την πορεία τους από τα σπάργανα της Αναγέννησης που υπήρξε διαχρονικά φυτώριο καλλιτεχνών και δημιουργίας για τον τόπο μας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι Τζίμης Κωνσταντίνου, Ανδρέας (Αντης) Χριστοφόρου, Ελένη Ακκίδου, Σωτηράκης Μιχαήλ, Τάκης Κυπριανού, Ανδρέας Παπαμαρκίδης, Γεώργιος Πελεκάνος, Σωτήρης Νικολάου, Ρούλλα Κλαρκ, Γιώλα Ανδρέου, Ζωούλλα Αντωνίου, Μέρσια Καλοθέου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Καλλιόπη Σπύρου, Ελευθερία Α. Μεσαρίτου και Νίκος Βατυλιώτης.

Μεταθανάτια τιμήθηκαν επίσης οι Λοΐζος Εξαδάκτυλος και Κωστάκης (Παράσχου) Κωνσταντίνου.

Την απονομή έκαναν ο τέως Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, το μέλος του ΠΓ ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ο πρόεδρος της Αναγέννησης Πανίκος Μιχαηλίδης και ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Παύλος Παρασκευά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy