Τα άφησε όλα και… όλους πίσω της

Η Αλκή πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου την μαθηματική της άνοδο στην Α’ κατηγορία και διατήρησε την μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες στην μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου. Το συγκρότημα του Σάββα Δαμιανού πέρασε νικηφόρα και από το Παραλίμνι, κερδίζοντας με 2-0 την Ενωση.

Όταν μια ομάδα ξεκινά τον απολογισμό της πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της χρονιάς, τότε εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς την επιτυχημένη πορεία την οποία διέγραψε. Όταν μάλιστα πρόκειται για την Αλκή, η οποία ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες, τότε η επιτυχία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τρεις ομάδες υποβιβάστηκαν από την Α’ κατηγορία την περασμένη περίοδο. Πρόκειται για την Αγία Νάπα, την Πάφο και την Ενωση. Στη Β’ κατηγορία παρέμεινε ο Ολυμπιακός και παράλληλα ο Οθέλλος που έθεσε υψηλούς στόχους από το ξεκίνημα. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν και… έχουν ως στόχο την άνοδο.

Μόνο που τη δεδομένη στιγμή, δύο θέσεις έμειναν διαθέσιμες, καθώς η  “Αθάνατη” καπάρωσε την πρώτη. Και ας μην ήταν από το ξεκίνημα της περιόδου ξεκάθαρος ο στόχος. Ο πρόεδρος Άντης Λόππας δήλωσε χαρακτηριστικά στα μέσα Ιουνίου στην εφημερίδα “ΧΑΡΑΥΓΗ”: “Ο στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει στις πρώτες πέντε θέσεις. Η άνοδος δεν είναι το ζητούμενο αλλά σίγουρα μας απασχολεί και θα το παλέψουμε. Αν όμως τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα δεν θα είναι καταστροφικό”.

Μεταφράζοντας τη δεδομένη στιγμή τα πιο πάνω λόγια, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι η φετινή Αλκή, όχι μόνο είχε ως στόχο την άνοδο, αλλά ήταν έτοιμη να παλέψει μέχρι τέλος για να επιτύχει το στόχο.

Η δουλειά που έγινε, αθόρυβη. Η ομάδα κτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει και για να διατηρηθεί ο βασικός κορμός και στη νέα περίοδο. Ο Σάββας Δασμιανού έδειξε στοιχεία έμπειρου προπονητή κι ας μην κουβαλά μαζί του την… μεγάλη καριέρα.

Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν αντάξιοι της προσπάθειας αλλά και της εμπιστοσύνης που τους έδειξε ο πρόεδρος, η τεχνική ηγεσία και κυρίως ο κόσμος.

Το πιο μεγάλο κεφάλαιο της Αλκής ήταν και θα παραμείνει ο κόσμος της. Η παρουσία του στα γήπεδα τη φετινή χρονιά, ήταν απλά εντυπωσιακή. Όταν κάποιος βλέπει σε αγώνες πρώτης κατηγορίας 2 ή 37 εισιτήρια σε ένα παιχνίδι, τότε η Αλκή μπορεί εύκολα να στηριχθεί στους φίλους της και να διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στα μεγάλα σαλόνια.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν μόνο τον πρόλογο, γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και η ομάδα δεν… ξέμεινε από στόχους. Ζητούτμενο απ’ εδώ και πέρα είναι η κατάκτηση του τίτλου. Συνεπώς το Σάββατο στο “Dimco Αμμόχωστος-Επιστροφή” αναμένεται να δούμε για άλλη μια φορά τους… “Αθάνατους” να γεμίζουν την κεντρική εξέδρα.

Η ομάδα καλείται να αφήσει πίσω της όλα όσα την πλήγωσαν και βέβαια να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές και θα το σημειώσουμε ξανά. Αυτή την Αλκή χρειάζεται το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ευελπιστούμε ότι και άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα για ένα πιο ανταγωνιστικό άθλημα.

Χρίστος Αποστολίδης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy