Τα αποτελέσματα στις «τοπικές εκλογές» στα κατεχόμενα

Για σημαντική νίκη έκανε λόγο ο Μεχμέτ Χαρμαντζί που επανεκλέγηκε στον «δήμο» Λευκωσίας απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και έχοντας μαζί του τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ αλλά και τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν που τον υποστήριξε.

Σημαντική νίκη, γιατί – όπως είπε – για πρώτη φορά αυτή που είχαν περπατήσει τον ίδιο δρόμο μαζί δεν χώρισαν και έμειναν ενωμένοι. Ευχαρίστησε όσους τον υποστήριξαν, ενώ δήλωσε ότι λαμβάνει υπόψην σοβαρά και το 48% αυτών που δεν τον ψήφισαν.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των «τοπικών εκλογών» που διεξήχθησαν σήμερα στα κατεχόμενα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν το κόμμα του οποίου είχε τις περισσότερες αντιδράσεις στον καθορισμό των υποψηφίων «δημάρχων». Όπως είπε σε δήλωσή του στα κεντρικά γραφεία του ΡΤΚ, σε 10 «δήμους» (από τους 28 συνολικά) κέρδισαν οι υποψήφιοι που υπέδειξε το κόμμα του, που έχασε στην Μόρφου με μικρή διαφορά ενώ υπέδειξε ότι σε Κερύνεια και Αμμόχωστο κατέβηκαν με νεαρά αλλά δυναμικά στελέχη. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια προετοιμασία για την επόμενη εκλογική διαδικασία, πρόσθεσε, λέγοντας ότι τώρα έχουν καλύτερη εικόνα για να προετοιμαστούν για τις επόμενες «εκλογές».

Ικανοποιημένος και ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν από τα αποτελέσματα των «τοπικών εκλογών» επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές αλλά όχι δραστικές και θα αξιολογήσουν το τελικό αποτέλεσμα όταν βγουν και τα ονόματα των «δημοτικών συμβούλων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΚΕΕ διατήρησε τα ποσοστά του και ίσως τα αύξησε σε κάποιες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του δεν κατέβηκε σε αυτές τις «εκλογές» με συμμαχίες, αλλά μόνο του.

Ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν πιο χαμηλό από αυτό που περίμενε και εξέφρασε ικανοποίηση για την εκλογή δύο, όπως ανέφερε. υποψηφίων που στήριξε το κόμμα του στην Λάπηθο και την Ακανθού.

Για την συνεργασία του ΔΚ με την Γκεντζάι Έρογλου, την κόρη του Ντερβίς Έρογλου που ήταν η υποψήφια του κόμματος στην Λευκωσία, ο Σερντάρ Ντενκτάς εξέφρασε λύπη γιατί έχασε αλλά είπε πως αυτή είναι μια αρχή και για τις δύο πλευρές.

Στην Αμμόχωστο επανεκλέγηκε ο νυν «δήμαρχος», Ισμαήλ Αρτέρ που κατέβηκε ως υποψήφιος αλλά προερχόταν από το ΚΕΕ το οποίο και τον υποστήριξε. Στην Κερύνεια ο Νιντάι Γκιουνγιουρντού που ήταν ανεξάρτητος επίσης, στην Μόρφου ο Μαχμούτ Οζτσινάρ, στο Τρίκωμο ο Χασάν Σαντίκογλου και στην Λεύκα ο Αζίζ Καγιά.

Όπως μετέδωσε το «Μπαϊράκ», από τους 28 «δήμους» επανεκλέγηκαν οι 23. Συνολικά από τους 28 «δημάρχους» οι 10 στηρίχθηκαν από το ΡΤΚ, οι 7 από το ΚΕΕ, από έναν «δήμαρχο» εξέλεξε το ΚΚΔ και το ΔΚ ενώ 9 εκλέγηκαν ως «ανεξάρτητοι»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy