Τα έριξε σε Δήμους και κοινότητες για τη μη υλοποίηση δεσμεύσεων για έργα ο Αναστασιάδης

Στους Δήμους και στις κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας μετατόπισε τις ευθύνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αθέτηση δικών του δεσμεύσεων για υλοποίηση έργων στην πόλη και την επαρχία από το καλοκαίρι του 2015. Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε σήμερα ξανά τη Λάρνακα και εγκάλεσε τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το ότι πολλά από όσα είχε υποσχεθεί πριν δύο χρόνια, παραμένουν ακόμα απραγματοποίητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην επίσκεψη του στη Λάρνακα στις 30 Ιουλίου 2015 είχε τονίσει ότι είχαν επιλεγεί ώριμα έργα, σήμερα, τα …γύρισε, ρίχνοντας την ευθύνη στους Δήμους και τις κοινότητες για τις μεγάλες καθυστερήσεις! “Κατά τις επισκέψεις εκείνες επεδίωξα να προωθήσουμε τα έργα – και θέλω να το τονίσω – που και εσείς οι τοπικές Αρχές είχατε αξιολογήσει ως κρίσιμα και ώριμα για υλοποίηση, με στόχο να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο υπερτονισμός της φράσης «ώριμα» έχει σημασία γιατί κατ’ εκείνες τις εξαγγελίες πλείστα όσα των αιτημάτων από πλευράς δήμων και κοινοτήτων δεν είχαν καν σχεδιαστεί και θεωρούνταν παρά ταύτα ως ώριμα. Έγιναν εξαγγελίες και στο τέλος διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν σχέδια, δεν υπήρχαν άδειες και ως εκ τούτου υπήρξε μια καθυστέρηση στην εκτέλεση” ανέφερε χαρακτηριστικά αποποιούμενος την ευθύνη για την αθέτηση των δικών του εξαγγελιών.
Βασικό στοιχείο της σημερινής παρουσίας Αναστασιάδη ήταν ότι αναλώθηκε εν πολλοίς σε επανάληψη υποσχέσεων του 2015 σχετικά με τις πανεπιστημιακές σχολές στο πρώην λεπροκομείο και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών. Για το δε έργο του λιμανιού και της μαρίνας, εκτίμησε ότι θα αρχίσει εντός του 2018. Ο Πρόεδρος έδωσε επίσης υποσχέσεις για νέα έργα τα βασικότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:
– Ανάπλαση της Γ’ Φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας έναντι 20 εκατ. ευρώ. Υπόσχεση για εργασίες το 2019.
– Παραχώρηση του διατηρητέου κτιρίου του παλιού νοσοκομείου για μετατροπή σε δημαρχείο.
– Νέα Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου έναντι 9,3 εκατομμυρίων ευρώ.
– Χορηγία 2 εκατομμυρίων στο Δήμο Λάρνακας για επιδιόρθωση δρόμων.
– Αναβάθμιση Α’ Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς με 1,3 εκατ. ευρώ.
– Αντιπλημμυρικά φράγματα στην Αραδίππου έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Καταλήγοντας, ο Ν. Αναστασιάδης έδωσε σήμερα σωρεία υποσχέσεων για νέα έργα 70,5 εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη την επαρχία υποστηρίζοντας ότι η Λάρνακα δεν μπορεί να θεωρείται ο φτωχός συγγενής.
ΑΚΕΛ Λάρνακας: Προεκλογική εμφάνιση Αναστασιάδη
Σχολιάζοντας την επίσκεψη Αναστασιάδη, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας τη χαρακτήρισε “προεκλογική εμφάνιση”. “Ο Φλεβάρης του 2018 πλησιάζει επικίνδυνα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άντεξε στον πειρασμό μιας καθόλα προεκλογικής εμφάνισης στη Λάρνακα.
Ουσιαστικά εξήγγειλε ξανά τα έργα που υποσχέθηκε στην πόλη τον Ιούλη του 2015” αναφέρει το ΑΚΕΛ Λάρνακας το οποίο αποτίμησε κατ’ αρχήν θετικά την εξαγγελία κάποιων έργων, υπό την προϋπόθεση, όπως τονίζει, ο Πρόεδρος να παραμείνει δεσμευμένος στις δεσμεύσεις του…
Τάσος Περδίος
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy