Τα γυρίζει τελικά η Γιωρκάτζη: O κόσμος ξέρει πολλά

Επανήλθε με νέα συνέντευξη η  Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, πολύ πιο συγκρατημένη και μαζεμένη, αφού προσπαθεί να μαζέψει τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών και αφορούσαν μεταξύ άλλων, ταύτιση με τον Ιησού Χρηστό και το περιβόητο «ξέρω πολλά για πολλούς».

Μιλώντας στον συνάδελφο Θανάση Αθανασίου του TvOne, δήλωσε για τη συμφωνία της Συνεργατικής, πως η οποιαδήποτε άλλη λύση για τον συνεργατισμό, πλην της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την Ελληνική, θα ήταν «πολύ χειρότερη».

«Περάσαμε μια πάρα πολύ μεγάλη και δύσκολη περίοδο. Υπενθυμίζω ότι ο συνεργατισμός δεν εποπτευόταν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και όταν τελικά ψηφίστηκε ο νόμος για να τεθεί στην εποπτεία της Κεντρικής ήταν λίγο πριν αναλάβει ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός, που είναι ο επόπτης των συστημικών μας τραπεζών και θεωρώ ότι δεν ασκείτο επαρκής εποπτεία πριν αναλάβει ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός».

Ποικίλα τα προβλήματα του Συνεργατισμού –  Ξέρει πολλά ο κόσμος.

Τα προβλήματα του συνεργατισμού ήταν ποικίλης φύσεως. Πριν λίγες μέρες διορίστηκε ερευνητική επιτροπή, η οποία έχει ευρύτατους όρους εντολής.  Νομίζω ότι δεν είναι πρέπον να εκφράσω απόψεις για το τι γινόταν στον συνεργατισμό. Θα τα βρει η Επιτροπή, αλλά ξέρει πολλά ο κόσμος.  Η συμφωνία που έγινε με την Ελληνική τράπεζα χρειάστηκε την τιτάνια προσπάθεια του υπουργού οικονομικών, που τον τροφοδοτούσε με στοιχεία ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός και η ΚΤΚ. 

Για την «σιωπή» της όλο αυτό τον καιρό, δήλωσε ότι οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών δεν μιλούν ως πολιτικοί για να καθησυχάζουν

«Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τα χειρότερα. Οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών δεν μιλούν ως πολιτικοί για να καθησυχάζουν. Κάνουν πράξεις, και η ΚΤΚ έκανε το καθήκον της στο έπακρο. Το βλέπουμε από τα αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να μην είναι αρεστά, αλλά είναι τα μόνα εφικτά υπό τις συνθήκες.»

 

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy