Τα είπαν Αναστασιάδης-Τσίπρας για Ερτογάν – Συντονισμός ενόψει Λουτ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Μήνυμα μέσω Τσίπρα προς τον Ερτογάν για εναρμόνιση με διαπιστώσεις ΓΓ

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου αναφέρει ότι πέραν της γενικής ενημέρωσης έγινε εκτενής αναφορά στα όσα διαμείφθηκαν σχετικά με το Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Δεν ήταν εύκολη η συνάντηση με Ερντογάν – Ζήτησα επιτακτικά την επιστροφή των δύο

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας συζήτησαν για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς στο επόμενο διάστημα και ενόψει της άφιξης στην Κύπρο της συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, με κοινό στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.


“Η επικοινωνία θα συνεχιστεί, όπως είναι η πάγια πρακτική, προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός ως προς τους σχεδιασμούς που θα οδηγήσουν στην επιδιωκόμενη συμφωνία για λύση του Κυπριακού” καταλήγει η γραπτή δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη, ο ΠτΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του στέλνοντας το μήνυμα στον Ερτογαν ότι για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση θα πρέπει να εναρμονιστούμε απόλυτα με όσα και ο ΓΓ διαπιστώνει, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη αναχρονιστικών συνθηκών εγγύησης, ιδιαίτερα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και νομίζω και το μήνυμα του Γάλλου Πρέσβη ήταν αρκούντως ηχηρό»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy