Τα είπε με Μηταράκη ο Χάρης

Η δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια σε σχέση με την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, πρέπει να συνεχιστεί, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ύστερα από συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Νότη Μηταράκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την Ευρωζώνη.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η Ελλάδα “στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία με την Κύπρο” και σημείωσε ότι οι δύο χώρες “περάσανε και περνάνε δύσκολες στιγμές και είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες μας”.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι τον συνδέουν από το παρελθόν δεσμοί φιλίας με τον Υφυπουργό, είπε ότι Κύπρος και Ελλάδας είναι σε αυτή την περίοδο μαζί σε μια μεγάλη προσπάθεια για τη διόρθωση των λαθών, των παραλείψεων του παρελθόντος που οδήγησαν τις οικονομίες μας στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ο ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για “τεράστια προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί” και μίλησε για αναγνώριση “που διεθνώς και κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο καταγράφεται για αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα”.

Συμπέρασμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, που αφορά και “τη δική μας κατάσταση εδώ στην Κύπρο είναι πως η δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια, η οποία έχει ήδη αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, πρέπει να συνεχιστεί”.

“Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, ως προαπαιτούμενα βιώσιμης ευημερίας και ανάπτυξης”, επισήμανε ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι “πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε αφενός τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί και αφετέρου το ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό κόστος της προσαρμογής”.

Εμείς, συνέχισε, “διαπραγματευόμαστε σήμερα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, δίνοντας έμφαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στην εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων”.

Ένα μοντέλο, όπως είπε, που στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υφυπουργό, “σε αυτή την προσπάθεια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία μας με την Κύπρο”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy