“Τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν τον σεβασμό των αρχών του ΣτΕ”

Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), ένας οργανισμός που εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι το Βλαδιβοστόκ, προάγει θεμελιώδεις αρχές, ιδιαίτερα αυτές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είπε ο ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, επαναλαμβάνοντας πως τα κράτη μέλη έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν τον σεβασμό των αρχών αυτών.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιάγκλαντ μιλώντας την Τετάρτη στην 33η Σύνοδο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Καταλονία και επέμεινε ότι το σύνταγμα προάγει τη σταθερότητα και πρέπει να γίνει σεβαστό.
 
Ως προς τις γλωσσικές μειονότητες, αναφέρθηκε στη σημασία του Ευρωπαϊκού Χάρτη Περιφερειακών ή Μειονοτικών Γλωσσών και στη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων.
 
«Όσον αφορά την Ουκρανία, οι αρχές μπορούν φυσικά να προωθήσουν την εθνική γλώσσα, όμως θα πρέπει επίσης να επιτρέπουν στις μειονότητες να καλλιεργούν τις δικές τους γλώσσες, όπως την ρουμανική, ουγγρική και ρωσική» κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy