Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας

Κορυφώνεται το βράδυ, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2015. Ραντεβού έξω από τη Βουλή έχουν δώσει για το απόγευμα τα συνδικάτα.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγινε με φόντο την προεδρική εκλογή, με τους τόνους να ανεβαίνουν συχνά στα ύψη, με τις καταγγελίες και τις φωνές περί αποστατών να δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή.

Πληροφορίες ανέφεραν πάντως ότι δημιουργείται ατμόσφαιρα που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, είναι πιθανόν η διαδικασία να ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές ενώ η «μάχη» της κυβέρνησης για τους 180 μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο προϋπολογισμός που τίθεται προς ψήφιση τα μεσάνυχτα μπορεί να αλλάξει στην πορεία, καθώς, όπως αποκάλυψε Το Βήμα της Κυριακής, το απαντητικό e-mail που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης περιέχει τη δέσμευση ότι, αν παρατηρηθούν αποκλίσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη, θα κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με προσυμφωνηθέντα μέτρα εντός του α’ εξαμήνου του 2015.

Από το απόγευμα θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή τα συνδικάτα. Στις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 17:30 στην Ομόνοια.

Την προηγούμενη νύχτα, και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, επικράτησε «πολεμικό» σκηνικό με επίκεντρο την περιοχή των Εξαρχείων, μετά μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με φόντο και την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy