Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία και ο Λούκας Φερεκύδης είναι η απόδειξη!

Μεγαλώνοντας μαθαίνουμε ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Κάτι όμως που δεν μαθαίνουμε στη νέα γενιά είναι ότι δεν είσαι ποτέ πολύ νέος για να κατακτήσεις τις φιλοδοξίες σου! Ο Λούκας Φερεκύδης, ένας νέος μόλις 18 χρονών, μαθαίνει τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά και τους εφήβους πως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να φτάσεις ψηλά.

Ο Λούκας Φερεκύδης μέσα από την επιχειρηματική του ιδέα, LeanStart, εμπνέει μαθητές και φοιτητές να αδράξουν του δικού τους μέλλοντος και να δώσουν φωνή στα όνειρά τους. Πιο συγκεκριμένα το LeanStart είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται μόνο σε νέους οι οποίοι θέλουν να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Μέσα από το πρόγραμμα λοιπόν, ο Λούκας Φερεκύδης και η παγκόσμια ομάδα των μεντόρων που δημιούργησε, επιθυμούν να δώσουν στους νέους τις βάσεις και τα εφόδια για να συντάξουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, να δοκιμάσουν την ιδέα τους και να την εξελίξουν σε επικερδή επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λούκας και η ομάδα του ωθούν τους νέους να μην βλέπουν εμπόδια αλλά μόνο ευκαιρίες· κάτι που γενικότερα η νέα γενιά στερείται.

Ο Λούκας Φερεκύδης πρωτοεμφανίστηκε μέσα από το ImpossiblePitch, ένα διαδικτυακό διαγωνισμό για startups, στον οποίο κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και χρηματικό έπαθλο. Το πάθος και η αποφασιστικότητά του, πάρα του νεαρού της ηλικίας του, ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να τον εμπιστευτούν οι κριτές του διαγωνισμού αλλά και οι IDEA, Τράπεζα Κύπρου και άλλοι χορηγοί. Η ωριμότητα που επιδεικνύει μέσα από τα βήματά του αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργεί μόνος του για το μέλλον του είναι χαρακτηριστικά αξιοπρόσεκτα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας την ηλικία του.

Το πρόγραμμα LeanStart θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου στο χώρο του IDEA της Τράπεζας Κύπρου. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε το http://www.theleanstart.com/

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy