“Τα παιδιά πρέπει να έχουν λόγο σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν”

328

Λόγο σε θέματα εκπαίδευσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν απαιτούν οι νέοι παιδοβουλευτές.

Το πρωί συνήλθε η πρώτη τακτική σύνοδος της 8ης περιόδου της παιδοβουλής, η οποία να σημειωθεί συμπληρώνει δεκαέξι χρόνια ζωής.

Η Προεδρεύουσα της Βουλής Σκεύη Κουκουμά τόνισε πως τα παιδιά πρέπει να έχουν λόγο και ενεργή συμμετοχή σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν και ότι οι απόψεις και οι προβληματισμοί τους πρέπει να εισακούονται και να λαμβάνονται υπόψη.

Τα παιδιά, επεσήμανε με την καθαρότητα της σκέψης τους τεκμηριώνουν ορθά τις απόψεις τους και προβαίνουν σε σημαντικές εισηγήσεις και συμπεράσματα.

Ο Πρόεδρος της Παιδοβουλής Παρασκευάς Χατζήκκος ανέφερε ότι βασικός στόχος της Παιδοβουλής είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Παιδιών στην εκπαίδευση, την υγεία, την οικογένεια και το κοινωνικό γίγνεσθαι, σημειώνοντας πως οι απόψεις των παιδιών θα πρέπει να εισακουσθούν και να υλοποιηθούν.

Οι Παιδοβουλευτές, συγκροτούν κοινοβουλευτικές ομάδες από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Συνέταξαν εκθέσεις για διάφορα ζητήματα, οι οποίες αναγνώστηκαν και ψηφίστηκαν από τους συναδέλφους τους, παιδοβουλευτές.

Σε πολλές εκθέσεις έγινε συζήτηση με τους Παιδοβουλευτές να ζητούν αλλαγές ή και προσθήκες.

Συνολικά συζητήθηκαν επτά εκθέσεις που κάλυπταν τα θέματα της Συμμετοχής των Παιδιών στην Οικογένεια, την Εκπαίδευση, την Υγεία, το Κοινωνικό Γίγνεσθαι και το πολιτικό Γίγνεσθαι.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.