Τα πόδια που έγραψαν ιστορία…

Η τεράστια πορεία ξεκίνησε στις 6 του Μάρτη με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αγροτών από την πόλη Νασίκ της ομοσπονδιακής πολιτείας Maharashtra στη δυτική Ινδία. Μια πορεία που διέσχισε 200 χλμ. φτάνοντας χθες στην πόλη Μουμπάι. Χιλιάδες φτωχές αγρότισσές, όπως και εργάτες, συμμετείχαν σε αυτη τη συγκλονιστικη κινητοποιηση.

Στη διαδρομή κόσμος με κόκκινες σημαίες, πάνω και πλακάτ.Οι διαδηλωτές κοιμόνταν τις νύκτες στους δρόμους και στα χωράφια, φέρνοντας μαζί τους φαγητό. Μια ολοκόκκινη λαοθάλασσά. Μια αγωνιστική καταδίκη της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της δεξιάς κυβέρνησης του Μόντι. Μια πορεία με αιτήματα που στο τέλος κατακτήθηκαν.

Καθ’ολη τη διάρκεια της Μεγάλης Πορείας – έτσι ονομάστηκε – πραγματοποιούνταν μαζικές συγκεντρώσεις και διαφωτιστικές καμπάνιες. Όλοι καταδίκασαν την κεντρική κυβέρνηση του κόμματος BJP για τις «κοινοτικές» και διαχωριστικές πολιτικές της, καθώς και τις βάρβαρες και δολοφονικές επιθέσεις από τραμπούκους της δεξιάς, ινδουιστικής εθνικιστικής και παραστρατιωτικής οργάνωσης RSS που θεωρείται ευρέως ότι συνδέεται με το κυβερνών κόμμα της Ινδίας, Bharatiya Janata. Οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά κύριο λόγο κατα των κομμουνιστών και αριστερών ακτιβιστών, καθώς και αλλων κοσμικών δυνάμεων. Αυτες οι οργανωμένες επιθεσεις ξεκίνησαν πρόσφατα στην πολιτεία Τριπούρα με εμπρησμούς γραφείων Ινδών κομμουνιστών, την άσκηση φυσικής βίας και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί όμως γιατί τα πόδια, ναι, γράφουν ιστορία… αλλα εχουν ακομη πολλες πορείες να βαδίσουν μεχρι την τελική δικαίωση.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy