Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Πάφου ενώπιον του Υπ. Υγείας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη αναμένεται να έχει σήμερα η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς.

Χθες τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων απασχόλησαν τοπική συνέλευση των γιατρών στο Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, κατά τη συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης της πλειονότητας των τμημάτων των δύο νοσοκομείων και η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για κάλυψη του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς από ιατρούς της Καρδιολογικής και Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου.

Οι κυβερνητικοί γιατροί εκτιμούν ότι η πρόταση του Υπουργείου αποδυναμώνει τις δυο κλινικές, επιδεινώνοντας το υφιστάμενο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πάφου και δεν λαμβάνει υπόψη ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ποιότητας και ασφάλειας στην παροχή ιατρικής φροντίδας.

Επιπλέον συνεχίζει η ανακοίνωση, αγνοεί επιδεικτικά το δικαίωμα άδειας ανάπαυσης των συναδέλφων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η ΠΑΣΥΚΙ προειδοποιεί πως αν το Υπουργείο επιμένει στην πρόταση του ή προχωρήσει σε μέτρα εκφοβισμού των συναδέλφων ώστε να εκβιάσει την εφαρμογή της συμπλεγματοποίησης θα ληφθούν δυναμικά μέτρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy