Τα ρίχνει στους κατοίκους ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων

Βλέπει αλλότρια κίνητρα στα παράπονα για ηχορύπανση από το λιμάνι Λάρνακας.

 

Αλλότρια κίνητρα από τους κάτοικους της περιοχής του λιμανιού Λάρνακας βλέπει πίσω από τα συνεχόμενα παράπονα για ηχορύπανση, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων. Το τελευταίο διάστημα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι υφίστανται ενόχληση κατά τις βραδινές ώρες από οχληρές εργασίες σε πλοία που σχετίζονται με τη βιομηχανία υδρογονανθράκων, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Με απαντητική επιστολή στον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, ο Μάριος Δημητριάδης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Τα τελευταία χρόνια γίνονται παράπονα για το λιμάνι Λάρνακας από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία επιθυμούν την απομάκρυνση του λιμανιού για δικούς τους προσωπικούς λόγους”.

Επί της ουσίας, ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίζεται ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποφυγή της εκτέλεσης οχληρών εργασιών. Υποστηρίζει επίσης ότι βραδινές εργασίες στο λιμάνι Λάρνακας έγιναν μόνο στις 10 Μαρτίου ισχυριζόμενος ότι ο θόρυβος που προκαλεί προβλήματα στους περιοίκους ενδεχομένως να προέρχεται από χώρους εκτός του λιμανιού.

Σύμφωνα με τον Μ. Δημητριάδη, μετά από σχετικό παράπονο, το Τμήμα Περιβάλλοντος προχώρησε στην εγκατάσταση οργάνων μέτρησης του θορύβου στην πρόσοψη της οικίας παραπονούμενου, που γειτνιάζει με το λιμάνι της Λάρνακας, για μέτρηση του θορύβου για την περίοδο 811 Μαρτίου 2016. Οι μετρήσεις αυτές, όπως ισχυρίζεται, κατέδειξαν ότι τα επίπεδα ηχορύπανσης ήταν τα ίδια για όλες τις ημέρες.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy