Τα ρομπότ θα «κλέψουν» το 30% των θέσεων εργασίας στις τράπεζες

Περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας, όπως εκτίμησε ο Βίκραμ Πάντιτ, που ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Citigroup στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική περιορίζουν την ανάγκη για προσωπικό, σε ρόλους όπως στο back office, για παράδειγμα, εξήγησε μιλώντας στο Bloomberg ο Pandit, ο οποίος αυτή τη στιγμή διατελεί διευθύνων σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία Orogen Group, που ίδρυσε ο ίδιος.
«Οτιδήποτε γίνεται με τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική και φυσική γλώσσα, όλα αυτά θα κάνουν τις διαδικασίες ευκολότερες», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό θα αλλάξει το back office».

Και η Citigroup, σε έκθεση του Μαρτίου του 2016, εκτίμησε μείωση 30% στη διάρκεια της περιόδου από το 2015 μέχρι το 2025, κυρίως λόγω του αυτοματισμού στη λιανική τραπεζική.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 770.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά περίπου ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη, διευκρίνισε η Citigroup.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy